Ελλάδα

Σύψας: Πιστεύω το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο

Την ελπίδα πως το καλοκαίρι μπορεί να έχει βρεθεί το φάρμακο κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας. Και μίλησε για το πως θα είναι το καλοκαίρι και οι διακοπές μας.

«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (04.05.2020) ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Click4more Μέτρα τέλος, “αντίο” καραντίνα και νέα πραγματικότητα: Ποια μαγαζιά ανοίγουν, που φοράμε μάσκα

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με το Remdecivir, που πριν από μερικές μέρες πήρε το πράσινο φως από την FDA στις ΗΠΑ, ο Νίκος Σύψας τόνισε πως «ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο, θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο». 

Αναφορικά με το εμβόλιο είπε πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο».

Το καλοκαίρι με τον κορονοϊό

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» είπε ο Νίκος Σύψας σε σχέση με τις διακοπές το καλοκαίρι. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί», σημείωσε.

Click4more Μουδιασμένοι επιβάτες και κανείς χωρίς μάσκα! Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κατά τον Νίκο Σύψα, πάντως, είναι ασφαλές να πηγαίνουμε στη θάλασσα για μπάνιο καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

«Υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων που θα γίνει το τεστ έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό  δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στην χώρα. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι επεσήμανε ο Νίκος Σύψας

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας είπε: «Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα». 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε καθηγήτρια που πουλούσε ναρκωτικά σε μαθητές στην Καλλιθέα - Εντοπίστηκαν συσκευασίες νάιλον και ποσότητα κάνναβης
Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν περίεργες κινήσεις δύο ατόμων σε πάρκο της περιοχής, έπειτα από έλεγχο διαπίστωσαν ότι πρόκειται για μαθητή και καθηγήτρια, μέσα στην τσάντα της οποίας βρέθηκαν ναρκωτικά
Η 34χρονη καθηγήτρια
17
Αετονύχηδες «βούτηξαν» από 59χρονο στην Γλυφάδα 2.500 ευρώ και ράβδους χρυσού τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο - Η απάτη που οδήγησε στη σύλληψη
Τρεις δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, προέτρεψαν τον 59χρονο να τοποθετήσει αντικείμενα αξίας σε αλουμινόχαρτο και να τα αφήσει έξω από το σπίτι του
Ράβδοι χρυσού 52