Ελλάδα

Σύψας: Πιστεύω το καλοκαίρι θα έχουμε το φάρμακο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ελπίδα πως το καλοκαίρι μπορεί να έχει βρεθεί το φάρμακο κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας. Και μίλησε για το πως θα είναι το καλοκαίρι και οι διακοπές μας.

«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (04.05.2020) ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Click4more Μέτρα τέλος, “αντίο” καραντίνα και νέα πραγματικότητα: Ποια μαγαζιά ανοίγουν, που φοράμε μάσκα

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με το Remdecivir, που πριν από μερικές μέρες πήρε το πράσινο φως από την FDA στις ΗΠΑ, ο Νίκος Σύψας τόνισε πως «ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο, θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο». 

Αναφορικά με το εμβόλιο είπε πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο».

Το καλοκαίρι με τον κορονοϊό

«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» είπε ο Νίκος Σύψας σε σχέση με τις διακοπές το καλοκαίρι. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομές κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί», σημείωσε.

Click4more Μουδιασμένοι επιβάτες και κανείς χωρίς μάσκα! Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κατά τον Νίκο Σύψα, πάντως, είναι ασφαλές να πηγαίνουμε στη θάλασσα για μπάνιο καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.

«Υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων που θα γίνει το τεστ έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό  δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στην χώρα. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι επεσήμανε ο Νίκος Σύψας

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας είπε: «Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα». 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η χρησιμότητα των διεθνών κλινικών δοκιμών στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες
Γράφει η Σοφία Πολυχρονοπούλου, Παιδίατρος Αιματολόγος –Ογκολόγος, MD, PhD, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), Εθνική Εκπρόσωπος της SIOPE Europe στην Ευρώπη, Επιστημονική Σύμβουλος «Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών», Μαρούσι, Αθήνα, πρώην Συντονίστρια Διευθύντρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (Τ.Α.Ο. 2003-2023), Ογκολογική Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ», Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Αθήνα, Ελλάδα
A sweet little girl sits up on an exam table nervously giggling during an appointment. She is dressed casually in a pale pink sweater as she gazes at the doctor. The female doctor is wearing a white lab coat, as a stethoscope around her neck and a medical face mask on as she tries to put the little girl at ease and make the appointment fun.