Ελλάδα

Σύψας: Χαλαρώνουμε και κινδυνεύουμε με δεύτερο κύμα κορονοϊού (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα προειδοποίηση απευθύνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον Covid – 19.

Ο κ. Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 την Κυριακή (26.07.2020) εφιστά την προσοχή στα σποραδικά κρούσματα που εντοπίζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την τήρηση των συνοριακών ελέγχων κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Click4more: Έτσι εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα – Ο “χάρτης” με τα 27 νέα κρούσματα

Ωστόσο, ο Νικόλαος Σύψας δεν κρύβει την ανησυχία του για τα διάσπαρτα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των Ελλήνων, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στη χαλάρωση εφαρμογής των προστατευτικών μέτρων, όπως είναι η αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Κορονοϊός: 27 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 26/07/2020

Παρέμεινε διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή (26.07.2020) ο ΕΟΔΥ είναι 27. Απ’ αυτά, τα τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.193 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Click4more Κορονοϊός: Στους 202 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 57χρονος στο Σωτηρί

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονισμένοι οι άνθρωποι που γνώριζαν την 25χρονη που δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα: «Η Πηνελόπη ήταν πολύ στεναχωρημένη μετά τον χωρισμό»
Γείτονας του δράστη αποκαλύπτει στο newsit.gr την προβληματική συμπεριφορά του, συνάδελφοι της άτυχης Πηνελόπης κάνουν λόγο για «ένα καλό και μορφωμένο κορίτσι»
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας 5
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων ετοιμάζει 3 μηνυτήριες αναφορές σε αισθητικούς - «Μέχρι και κτηνίατρος μας είπαν ότι κάνει botox»
Αισθητικοί και ιατροί άλλων ειδικοτήτων εμφανίζονται να παρέχουν υπηρεσίες αισθητικής οι οποίες δεν εμπίπτουν στο αντικείμενό τους προκαλώντας προβλήματα σε ασθενείς
Rhinoplasty, the surgeon hands touches the patient s nose. People, cosmetology, plastic surgery and beauty concept - surgeon or cosmetologist hands touching female face
Στις 21:40 θα κλείνουν οι σταθμοί του μετρό Ελαιώνας, Κεραμεικός και Μοναστηράκι από σήμερα Δευτέρα έως Πέμπτη
Εξαιτίας εργασιών, η κυκλοφορία των συρμών στη Γραμμή 3 του μετρό θα πραγματοποιείται στα τμήματα «Δημοτικό Θέατρο – Αιγάλεω» και «Σύνταγμα – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» από 21/9/2026 έως 24/9/2026
μετρο