Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τα επιβλητικά κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα

Τα επιβλητικά κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα

Τα κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Δουλειές του επίσης, εδρεύουν στην Ερμούπολη της Σύρου, την Πάτρα, το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου και την Θεσσαλονίκη.

Ο Ερνέστος Τσίλλερ ήταν Γερμανός αρχιτέκτονας από το Ζέρκοβιτς της Σαξονίας. Υπήρξε ένας άνθρωπος σθεναρά εμπλεκόμενος με τις τέχνες, τον πολιτισμό, την ιστορία και την καλαισθησία.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων, αποτελεί το γεγονός ότι συνδύασε όλες του αυτές τις αρετές με το ταλέντο και την αφοσίωσή του στην αρχιτεκτονική και πόσο δε μάλλον, το πολυετές έργο του με την λατρεμένη του Ελλάδα, κατά τον 19ο με 20ο αιώνα.

Οι δημιουργίες του, κοσμούν ποικίλα μέρη της Ελλάδας, ενώ η Αθήνα, οφείλει μεγάλο μέρος του κάλλους της σε εκείνον. Κάνοντας μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης, μπορούμε να διακρίνουμε τα πιο επιβλητικά του έργα.

Αρκεί απλώς μια ματιά τριγύρω και τα καλοδιατηρημένα αριστουργήματά του, κλέβουν την παράσταση ενώ ταυτόχρονα στολίζουν την ιστορική πρωτεύουσα. Συλλέξαμε λοιπόν, ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα κτίρια του Ερνέστου Τσίλλερ στην Αθήνα που θα ήταν αδύνατο να προσπεράσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις