Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ερωτηματικά και το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές στο θρίλερ με το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Τα ερωτηματικά και το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές στο θρίλερ με το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

Τον γρίφο της μυστηριώδους υπόθεσης με το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε σε αποχέτευση κτιρίου στην οδό Σόλωνος όπου στεγάζονται γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», προσπαθούν να λύσουν οι άνδρες της ΕΛΑΣ, έτσι ώστε να φτάσουν στην μητέρα, αλλά και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό.

Από το βράδυ της Δευτέρας (26.2.2024) που αποκαλύφθηκε το μακάβριο εύρημα, στην Ασφάλεια του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων κλήθηκαν για κατάθεση ο υπάλληλος της αποφρακτικής εταιρείας που εντόπισε το έμβρυο, αλλά και εργαζόμενοι στην ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Μεταξύ αυτών μια γυναικολόγος η οποία εξετάζει γυναίκες εθελοντικά στις εγκαταστάσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στη Σόλωνος, αλλά και μια κοινωνικός λειτουργός που είναι υπεύθυνη για τα γραφεία. Παράλληλα, ζητήθηκε από τους αστυνομικούς μια λίστα με τις έγκυες γυναίκες που την τελευταία εβδομάδα επισκέφτηκαν τα γραφεία κι οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να δουν εάν κάποια από αυτής ήταν η μητέρα του παιδιού.

Το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές είναι κάποια έγκυος γυναίκα να απέβαλλε και να πέταξε το έμβρυο στην τουαλέτα, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μια παράνομης έκτρωσης. Όπως και να έχει οι αστυνομικοί τρέχουν γρήγορα τις έρευνες τους, ενώ και από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ συνδράμουν προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, έρευνες γίνονται και σε μια κλινική που βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Οργάνωσης. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το σενάριο κάποια γυναίκα που επισκέπτονταν τη συγκεκριμένη κλινική και δεν επιθυμούσε να φέρει στον κόσμο το παιδί που κυοφορούσε να αποφάσισε να τερματίσει την κύηση κρυφά σε τουαλέτα των γραφείων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Πάντως εύλογα ερωτήματα προκαλεί, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται κάτι το μεμπτό, το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης παρότι παρέλαβαν το έμβρυο από τον υπάλληλο της αποφρακτικής εταιρείας, δεν ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία.

Όπως ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές έβαλαν το έμβρυο σε ένα ψυγείο και σήμερα θα ειδοποιούσαν τον ιατροδικαστή. Ο υπάλληλος της αποφρακτικής εταιρείας μετά από παρότρυνση του εργοδότη του ενημέρωσε τις Αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις