Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα γυρίζει ο άνθρωπος που επιτέθηκε στη Δήμητρα Γαλάνη για το συσσίτιο

Τα γυρίζει ο άνθρωπος που επιτέθηκε στη Δήμητρα Γαλάνη για το συσσίτιο

Η Δήμητρα Γαλάνη έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο μια υπόθεσης που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε βάρος της. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, της ομάδας «Ο άλλος άνθρωπος», την κατηγόρησε πως σταμάτησε διανομή συσσιτίου και πως έστειλε την αστυνομία!

Η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη απάντησε με μια ανάρτησή της στο Facebook. Μόνο που στα σχόλια δέχτηκε αδιανόητο κύμα, προσωπικών, επιθέσεων. Ο Παρασκευάς Καρασούλος, άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τη σπουδαία ερμηνεύτρια, ήταν από εκείνος που θέλησαν να απαντήσουν στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για όσα έγραψε στην ανάρτησή του (πως η ερμηνεύτρια σταμάτησε τη διανομή του συσσιτίου καλώντας τη δημοτική αστυνομία), στηρίζοντας την.

Και ο ίδιος όμως ο Κ. Πολυχρονόπουλος, βλέποντας ίσως ότι το θέμα… ξεφεύγει και η Δήμητρα Γαλάνη γίνεται στόχος αχαρακτήριστων επιθέσεων, με νέα του ανάρτηση στο Facebook, προσπάθησε να «μαζέψει» ό,τι γινόταν από την πρώτη του ανάρτηση. Στην οποία υποτιμητικά χαρακτήρισε τη Δήμητρα Γαλάνη «ηλικιωμένη», την κατηγόρησε πως «με ύφος 10 καρδιναλίων» μίλησε υποτιμητικά σε εθελοντές.

Click4more Δήμητρα Γαλάνη: Τι απαντά στην καταγγελία ότι φώναξε αστυνομία για συσσίτιο στο Μεταξουργείο

Σε νέα του ανάρτηση, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δήλωσε «πολύ στενοχωρημένος» με το όλο συμβάν. «Τέλος στην ανθρωποφαγία αντί να προβάλουμε την ανάγκη των ανθρώπων προβάλουμε άλλα».

Γράφει πως «δεν είπα ποτέ ότι την καταγγελία την έκανε η ίδια, αλλά ότι 4 λεπτά μετά ήρθε η Δημοτική αστυνομία», λέει πως είναι και ο ίδιος ηλικιωμένος και αυτό «δεν είναι χαρακτηρισμός είναι πραγματικότητα».

«Ναι είναι άσχημη εικόνα να σταματάει 2 φορές ένα αμάξι και να κάνει παρατηρήσεις και να μιλάς άσχημα, όταν βλέπεις ηλικιωμένους σαν και εμένα, γυναίκες και παιδιά να περιμένουν ένα πιάτο φαγητό (… ) ασχήμια είναι και τα λόγια που γράφονται, άλλο να καταδικάσεις ένα γεγονός και άλλο η ανθρωποφαγία.

(…) Ο Άλλος Άνθρωπος ενώνει ανθρώπους και όλους όσους έχουν διαφορετική επιλογή από εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι οποίος έχει διαφορετική επιλογή από τον άλλο άνθρωπο πρέπει να τον κατακρεουργήσουμε. Για αυτό το όλο θέμα παρακαλώ να τελειώσει εδώ, χωρίς να υπάρχει κακιά για τίποτα και όποτε θέλει, αν θέλει και αν μπορεί, η γειτόνισσα θα έχουμε ανοιχτή την πόρτα μας και εγώ προσωπικά θα την περιμένω όποτε θέλει χωρίς τυμπανοκρουσίες και κακίες».

Όλο το κείμενο

Πολύ στεναχωρημένος με το όλο συμβάν. Τέλος στην ανθρωποφαγία αντί να προβάλουμε την ανάγκη των ανθρώπων προβάλουμε αλλα,

1) Δεν είπα ποτέ ότι την καταγγελία την έκανε η ίδια, αλλά ότι 4 λεπτά μετά ήρθε η Δημ αστυνομία

2) Ηλικιωμένος  είμαι και εγώ και δεν είναι χαρακτηρισμός είναι πραγματικότητα

3) ναι είναι άσχημη εικόνα να σταματάει 2 φορές ένα αμάξι και να κάνει παρατηρήσεις και να μιλάς άσχημα, όταν βλέπεις ηλικιωμένους σαν και εμένα , γυναίκες και παιδιά να περιμένουν ένα πιάτο φαγητό

4) Όπως είπα υπήρχαν οι εθελόντριες με μάσκες γάντια αλλά και αντισηπτικό στα χέρια που βάζουν στους ανθρώπους που περιμένουν αλλά και να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους

5) Ναι ήμουν εκεί και έβαζα μερίδες φαγητού σε σακούλες για τους ανθρώπους

6) Ασχήμια είναι και τα λόγια που γράφονται, άλλο να καταδικάσεις ένα γεγονός και άλλο η ανθρωποφαγία

7) και τελευταίο ο Άλλος Άνθρωπος ενώνει ανθρώπους και όλους όσους έχουν διαφορετική επιλογή από εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι οποίος έχει διαφορετική επιλογή από τον άλλο άνθρωπο πρέπει να τον κατακρεουργήσουμε

Για αυτό το όλο θέμα παρακαλώ να τελειώσει εδώ, χωρίς να υπάρχει κακιά για τίποτα και όποτε θέλει, αν θέλει και αν μπορεί, η γειτόνισσα θα έχουμε ανοιχτή την πόρτα μας και εγώ προσωπικά θα την περιμένω όποτε θέλει χωρίς τυμπανοκρουσίες και κακίες

Τέλος λοιπόν Σεβασμός σε όλους!!

Ευχαριστώ πολύ καλημέρα μας!

Δείτε όλη την ανάρτηση εδώ

 

Παρασκευάς Καρασούλος: Όταν αναφέρεσαι στη Γαλάνη να κρατάς μικρό καλάθι 

Η φράση που είχε γράψει στην πρώτη του ανάρτηση ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατά της Δήμητρας Γαλάνη «κρίμα είναι τα τραγούδια που της δώσαμε να τραγουδήσει» αλλά και η όλη καταγγελία σε βάρος της δημοφιλούς τραγουδίστριας, ενόχλησαν τον Παρασκευά Καρασούλο, που έχει συνεργαστεί, μαζί της, σε πολλά τραγούδια.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός στιχουργός «ζήτησε» από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όταν μιλάει για τη Δήμητρα Γαλάνη, να κρατάει μικρό καλάθι «πριν την καταγγείλεις για αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς. Γιατί υπάρχουν και αποδείξεις και αμέτρητες ιστορίες που αποδεικνύουν το αντίθετο, τις οποίες και γνωρίζουμε πολλοί και πολλές».

Όσο για τη φράση «κρίμα είναι τα τραγούδια που της δώσαμε να τραγουδήσει», με την οποία κλείνει  την καταγγελία του ο Κ. Πολυχρονόπουλος, ο Παρασκευάς Καρασούλος γράφει: «ας μας επιτρέψει να το κρίνουμε εμείς που τα δώσαμε κι όχι εκείνος που μάλλον δεν τα άκουσε και ποτέ. Και να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η Δήμητρα Γαλάνη τα τραγούδησε».

Όλη η ανάρτηση του Παρασκευά Καρασούλου

Αν δεν κάνω λάθος, στη δομή αλληλεγγύης «Άλλος άνθρωπος», τρόφιμα και χρήσιμα υλικά για τη στήριξη της κοινωνικής κουζίνας που έχει δημιουργήσει, παραδίδουμε καιρό τώρα…   Το αριστερόμετρο και το αξιόμετρο (αν υπήρχαν, που ευτυχώς δεν υπάρχουν) δεν τα παραδώσαμε ποτέ στον κύριο Πολυχρονόπουλο ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια, ώστε να κρίνει και να κατατάσσει ανθρώπους, με δικά του κριτήρια μάλιστα. Άλλη είναι η δουλειά που έχει αναλάβει και γι αυτήν την  άλλη προσφορά του τον στηρίζουμε. Αν μάλιστα απευθύνεσαι αποκλειστικά στην συμβολή και στη γενναιοδωρία  των συνανθρώπων σου για να προωθήσεις το κοινωνικό σου έργο, δεν μπορείς να είσαι τόσο απαξιωτικός, κακεντρεχής, με το δάχτυλο σηκωμένο και κυρίως τιμητής ανθρώπων που μπορεί ο ίδιος να μην εκτιμάς, αλλά που έχουν και ιστορία και παρουσία στη ζωή των περισσοτέρων μας. Κι όταν αναφέρεσαι στην Δ. Γαλάνη, καλό είναι επίσης να κρατάς μικρό καλάθι πριν την καταγγείλεις για αναλγησία και έλλειψη ανθρωπιάς. Γιατί υπάρχουν και αποδείξεις και αμέτρητες ιστορίες που αποδεικνύουν το αντίθετο, τις οποίες και γνωρίζουμε πολλοί και πολλές. Το πόσο δε «κρίμα είναι τα τραγούδια που της δώσαμε να τραγουδήσει», φράση με την οποία κλείνει  την καταγγελία του ο κύριος Πολυχρονόπουλος, ας μας επιτρέψει να το κρίνουμε εμείς που τα δώσαμε κι όχι εκείνος που μάλλον δεν τα άκουσε και ποτέ. Και να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η Δήμητρα Γαλάνη τα τραγούδησε.

Α και κάτι ακόμα, ίσως πιο ουσιώδες: όποιος και αν κατήγγειλε τη δομή για έλλειψη μέτρων προστασίας από τον ιό και σταμάτησε τη λειτουργία της, το θέμα είναι πολιτικό και αφορά το Δήμο και την κοινωνική του πολιτική κι όχι απλώς τον καταγγέλλοντα. Κι εκεί έπρεπε να επικεντρώσει τα βέλη του ο «Άλλος άνθρωπος». Στο Δήμο, που με ευκολία περισσή και χωρίς να διαθέτει επαρκείς εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, μέσα σ’ αυτή την κρίση, εμποδίζει  την συνέχεια μιας κατά τα άλλα αγαθής και καλής συλλογικής πρωτοβουλίας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις