Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα κατοικίδια φέρνουν τον κορονοϊό στα σπίτια μας – Σοκάρουν τα αποτελέσματα έρευνας

κατοικίδια κορονοϊός

Τα κατοικίδια αποτελούν ένα μέσο με το οποίο μπορεί κορονοϊός να μεταφερθεί στα σπίτια μας και να κολλήσουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι υπόλοιποι που κατοικούν σε αυτό αναφέρει ισπανική μελέτη.

Συγκεκριμένα, αυξημένος 78% είναι ο κίνδυνος κορονοϊού για τους ιδιοκτήτες σκύλων σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.

Η μελέτη σύμφωνα με τον κ. Αναστάσιο Σπαντιδέα, παθολόγο , κλινικό φαρμακολόγο Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ προσπαθούσε να εντοπίσει παράγοντες κινδύνου και εντόπισε δύο, όπως ανέφερε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο πρώτος αφορούσε τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων και ο δεύτερος τα νοικοκυριά που έπαιρναν τρόφιμα από τα super market μέσω delivery.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπήρχε κίνδυνος 78% και 94% αντίστοιχα να νοσήσουν από κορονοϊό.

Βέβαια όπως τόνισε ο καθηγητής: «Σύμφωνα με τους επίσημους οργανισμούς υγείας, τα ζώα μπορεί να μεταφέρουν τον ιό, αλλά ο ρόλος που παίζουν στην εξέλιξη της πανδημίας είναι πρακτικά ασήμαντος. Ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο είναι πολύ μικρός, το αντίθετο είναι πιο επικίνδυνο όπως στην περίπτωση των Μινκ».

«Οι οδηγίες είναι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τηρούν για τον εαυτό τους και για το κατοικίδιό τους», πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις