Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα Μάρκου: Το ελληνικό χωριό με το παράξενο όνομα που δεν έχει ούτε έναν κάτοικο

Τα Μάρκου: Το ελληνικό χωριό με το παράξενο όνομα που δεν έχει ούτε έναν κάτοικο

Τα ελληνικά χωριά πάντα μας εκπλήσσουν με τις ιστορίες που έχουν να διηγηθούν και τα όσα παράξενα μπορεί να δει κανείς εκεί. Άλλα μεγαλύτερα ή μικρότερα με περισσότερο ή λιγότερο κόσμο.

Και κάποια χωρίς καθόλου κατοίκους. Που κάποτε γνώρισαν ζωή αλλά πια κανείς δεν είναι εκεί να το υπενθυμίσει.

Ένα τέτοιο χωριό βρίσκεται στη Χίο, έχει παράξενο όνομα και είναι πλέον εγκαταλελειμμένο. Ο λόγος για το ελληνικό χωριό Τα Μάρκου που όταν τον βλέπεις ειδικά από ψηλά αντιλαμβάνεσαι ότι πια τον έχει κυριεύσει η φύση και λίγα πράγματα έχουν απομείνει να σου θυμίζουν ότι κάποτε εκεί υπήρξε ζωή και κάτοικοι.

Ένα ερηπωμένο χωριό μιας άλλης εποχής που σου προκαλεί διάφορα συναισθήματα όταν γνωρίσεις λεπτομέρειες γι’ αυτό. Η ιστορία του χάνεται πολύ πίσω στους αιώνες.

Τον μεσαιωνικό οικισμό, λοιπόν, Τα Μάρκου θα ακούσεις να τον αποκαλούν επίσης Τ’ Αμάρκον, Αμάρκου και Αμαρκώ και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Χίου. Είναι ένα ξεχασμένο πλέον ελληνικό χωριό το οποίο πια είναι γνωστό στους Χιώτες για το γεγονός ότι μοιάζει με χωριό φάντασμα. Κανένα ίχνος ζωής δεν μαρτυρά τη ζωή που είχε αυτό το όμορφο χωριό σε μια τόσο ξεχωριστή τοποθεσία. Και μιλάμε για μια ξεχωριστή τοποθεσία λόγω φυσικού κάλους και βλάστησης σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Πισπιλούντα που είναι περισσότερο γνωστή.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις