Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα μέρη της Αττικής που δεν μπορεί να δει κανείς στο Google Maps

Τα μέρη της Αττικής που δεν μπορεί να δει κανείς στο Google Maps

Το Google Maps αποτελεί πλέον ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για να βρεις μια διεύθυνση ή την καλύτερη διαδρομή για να φτάσεις στον προορισμό σου οπουδήποτε κι αν είναι αυτός στην Ελλάδα.

Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να ανακαλύψεις διαδρομές που ούτε τις έχεις φανταστεί και σου προκαλούν έκπληξη. Όπως για παράδειγμα στη διαδρομή από την Καλαμάτα προς τη Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου όπου θα περάσεις ακόμη και μέσα από το βουνό. Για να δεις αυτή την εμπειρία, μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ.

Εκτός όμως από αυτό, το Google Maps μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη γεωμορφολογία του εδάφους αλλά και το ποιες υπηρεσίες ή επιχειρήσεις θα βρούμε σε μια περιοχή.

Γνώριζες, ωστόσο, ότι όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή του κόσμου, κάποιες περιοχές ή οικοδομικά τετράγωνα στην Αττική δεν εμφανίζονται στο Google Maps όταν κοιτάς από τον δορυφόρο. Στην πραγματικότητα όταν πας να τα δεις από πάνω βλέπεις μια θολή εικόνα με pixel. Και στην Αττική τα σημεία αυτά είναι παραπάνω από ένα.

Κάποια από αυτά είναι λογικό να έχουν κρυφτεί από χάρτες της δηµοφιλούς υπηρεσίας του αµερικανικού κολοσσού, όπως για παράδειγμα το Μέγαρο Μαξίµου και το υπουργείο Αµυνας, ευαίσθητα κτίρια έχουν διαγραφεί. Αυτό συμβαίνει όμως και με δρόμους ή περιοχές που συνορεύουν με τέτοια κτήρια.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ένα από τα σημεία που μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είναι καλυμμένο με pixel. Ωστόσο μαζί με αυτό, έχει καλυφθεί, όπως μπορεί να δει κανείς κι άλλη έκταση.

Πρόκειται για µια µεγάλη περιοχή που φτάνει έως το πάρκο της Χωροφυλακής και σχεδόν στη διασταύρωση της Κατεχάκη µε την Αττική Οδό. Καλύπτεται φυσικά το Επιτελείο Ναυτικού αλλά και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις