Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο Γρηγοροπούλου και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο Γρηγοροπούλου και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

«Αστακός» θα είναι η Αθήνα την Τετάρτη (6.12.2023) για την επέτειο της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά φυσικά και μια μέσα μετά, την Πέμπτη, στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει προγραμματίσει η ΕΛΑΣ για τη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, ενώ θα τεθούν σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους, ενώ ελικόπτερα και drones θα εποπτεύουν από αέρος την Αθήνα. Μάλιστα, θα υπάρξει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Για την μεθαυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  έχουν προγραμματιστεί διάφορες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης και στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί με την βοήθεια ελικοπτέρων και drones για να αποφευχθούν πιθανά έκτροπα.

Τα αστυνομικά μπλόκα και οι περιπολίες θα καθοριστούν ανάλογα με τα «δρομολόγια» των συγκεντρώσεων – πορειών.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μικρότερος αριθμός αστυνομικών για Ερντογάν

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στους δρόμους θα είναι μικρότερος αριθμός αστυνομικών από εκείνον στην επέτειο Γρηγορόπουλου.

Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ όλες οι υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας θα είναι σε επιφυλακή.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα ελέγχει τα πάντα ενώ οι κάμερες από το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛΑΣ θα δίνουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο από κάθε σημείο της άφιξης και της διαδρομής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα.

Έλεγχοι και ελεύθεροι σκοπευτές

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές στην κίνηση ανάλογα με την πορεία της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου. Τις κινήσεις του Ερντογάν θα εποπτεύουν και ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής.

Σε κτίρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και στη διαδρομή από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές.

Πέρα απ’ όλα αυτά θα υπάρχουν και ειδικά μέτρα φύλαξης για την προστασία «στόχων» τουρκικού ενδιαφέροντος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τετάρτης

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, λόγω των συγκεντρώσεων – πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τη συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις