Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα μπλόκα στα διόδια στέλνουν τους Αθηναίους για Πάσχα στην… θάλασσα – Περιζήτητα τα παραθαλάσσια καταλύματα (vid)

Τα μπλόκα στα διόδια στέλνουν τους Αθηναίους για Πάσχα στην… θάλασσα – Περιζήτητα τα παραθαλάσσια καταλύματα (vid)

Οι αυστηροί οι έλεγχοι των Αρχών για την αποφυγή των διπεριφερειακών μετακινήσεων, οι οποίοι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθούν φαίνεται ότι οδήγησαν πολλούς να ξανασκεφτούν πώς και πού θα περάσουν το Πάσχα τους. Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι θα πέρναγαν τα διόδια. 

Τόσο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, όσο και οι ήδη εντατικοί έλεγχοι καταστούν σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Επί ποδός βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί και κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και ελέγχουν εξονυχιστικά τους οδηγούς που επιχειρούν να περάσουν από τα διόδια. Επίσης, οι Αρχές δηλώνουν πλέον ότι δεν «περνούν» οι δικαιολογίες για αγροτικές εργασίες, έκτακτες βλάβες, παροχή βοήθειας και όσοι οδηγοί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα θα τιμωρούνται με πρόστιμο και θα κάνουν αναστροφή για το σπίτι τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.

Τα παραπάνω λοιπόν έκαναν πολλούς να καταλάβουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σχέδιο «Πάσχα στο χωρίο» και όπως φαίνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αποφάσισαν να ψάξουν εναλλακτική σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πληρότητες στα διάφορα καταλύματα που βρίσκονται σε παραλιακά μέρη της Αττικής ήταν αρκετά υψηλές από την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα όμως αγγίζουν το 100%.

Ειδικότερα:

  • Σούνιο: την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 77% – σήμερα Κυριακή των Βαΐων είναι 96%
  • Πόρτο Ράφτη: την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 72% – σήμερα Κυριακή των Βαΐων είναι 98%
  • Παλαιά Φώκαια: την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 72% – σήμερα Κυριακή των Βαΐων είναι 100%
  • Βραυρώνα: την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 93% – σήμερα Κυριακή των Βαΐων είναι 100%
  • Κινέττα: την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 85% – σήμερα Κυριακή των Βαΐων είναι 100%

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει περίπτωση ενδιαφερομένου που ενώ είχε κλείσει και προπληρώσει βίλα για το Πάσχα με 200€ την ημέρα, η κράτηση ακυρώθηκε και τα αμέσως επόμενα λεπτά το σπίτι δεν ήταν διαθέσιμο.

Όπως φαίνεται λοιπόν η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα, αναδεικνύοντας τους άλλοτε οικονομικούς προορισμούς σχεδόν σε είδος πολυτελείας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις