Ελλάδα

Τα “Νησιά του Αιγαίου” στην Μόσχα

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας –Ρωσίας, παρουσιάζει, στην Πολυτεχνική Σχολή της Μόσχας την έκθεση «Τα Νησιά του Αιγαίου, η Γέννηση του αρχιπελάγους», που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, παρουσιάζεται με τρόπο μοναδικό η δημιουργία του Αιγαίου στην γεωιστορική περίοδο, καθώς αναδεικνύει την ανεπανάληπτη και αυθεντική ομορφιά του Αιγαίου Πελάγους και της Μεσόγειου.
Το πλήθος των σπάνιων εκθεμάτων, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι οπτικοακουστικές παρουσιάσεις και οι σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές συνθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία και μέσα που χρησιμοποιούνται για να μπορέσει να βιώσει ο επισκέπτης την γέννηση του Αιγαίου μέσα από μια πορεία εκατομμυρίων ετών, καθώς και όλα τα χρονικά στάδια διαμόρφωσης του σημερινού τοπογραφικού τοπίου. Ταυτόχρονα όμως, αυτός ο ελκυστικός τρόπος παρουσίασης των νησιών και των ακτών τους, της χλωρίδας και την πανίδας του αρχιπελάγους, καθώς και του τρόπου ζωής σε αυτά, είναι αποκαλυπτικός για το πώς οι άνθρωποι δημιουργούσαν του μύθους και την τέχνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες με λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Πλημμύρα
Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι τρεις τους παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική τελετή από τις εξέδρες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή - Χαμόγελα και ενθουσιασμός στις εξέδρες του «Σαν Σίρο»
Ο Παύλος Ντε Γκρες, η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ και ο αδελφός του, Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026 στο στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου
34
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο - «Άνθρωποι ήταν χτυπημένοι, είχαμε παιδιά με κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»
«Από το 2015 και πριν είχαμε πολλά ναυάγια και είχαμε να αντιμετωπίσουμε πνιγμούς, αυτήν τη φορά δεν είχε καμία σχέση αυτό που αντιμετωπίσαμε τότε» λέει αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων Μαρία Σαραντινίδου
Σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χίου
14