weather-icon °C AΘΗΝΑ

“Τα παιδιά μου έγιναν άγγελοι” λέει στο Newsit η τραγική μάνα των διδύμων

“Τα παιδιά μου έγιναν άγγελοι” λέει στο Newsit η τραγική μάνα των διδύμων

Λίγο πριν παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος των αδικοχαμένων διδύμων που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, η χαρακομάνη μάνα κυρία Πόπη Χριστοφόρου άνοιξε την καρδιά της στο Newsit.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “η Παναγία μου εμπιστεύτηκε τα παιδιά να τα μεγαλώσω για να βγάλω παιδιά ήρωες. Όμως ήρωες τι; Της ανεθυνότητας; Τα παιδιά μου με αυτή τους την πράξη έσωσαν πολλούς άλλους ανθρώπους. Από τις 4.00 το πρωί μιλούσαμε με τα παιδιά μας, μετά 4.15, ξανά στις 4.30, τελευαταία φορά μιλήσαμε στις 4.44, στις 4.46 έγινε η έκρηξη. Ευχαριστούμε την Παναγία που μας εμπιστεύτηκε τα παιδιά μας, να τα μεγαλώσουμε και να τα φέρουμε στον κόσμο και είχαν την αγάπη όλων, όχι μόνο τη δική μου. Και δέκα ζωές εάν ζήσω οι αναμνήσεις και η προσφορά που τους έδωσα μαζί με τον πατέρα τους δε θα σταματήσουν. Έυχομαι όλες οι μάνες να αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά τους, χρόνο, τίποτα άλλο δε θέλουν τα παιδιά, χρόνο να τους ακούνε και να τους αγαπάνε. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην υπάρξουν άλλα θύματα, άλλα θύματα ανευθυνότητας. Τίποτα άλλο. Εμείς δεν είμαστε σε θέση ούτε να κρίνουμε, ούτε τίποτα. Ο Θεός ξέρει. Αλλά ο Θεός δεν επεμβαίνει στα των ανθρώπων, είναι οι άνθρωποι που επεμβαίνουν στο θέλημα του θεού. Δε ζητάμε εκδίκηση, γιατί τα παιδιά μας είναι άγγελοι, άγγελοι στον ουρανό. Εμείς δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε κανέναν. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, άλλος θα αναλάβει όχι εμείς. Δεν είμαστε τίποτα μπροστά στα μάτια του Θεού. Για να καταλαβέτε, το αγαπημένο ποίημα των παιδιών μου ήταν “ο αποχαιρετισμός του Ιησού”. Και τον καιρό που ήταν ακόμη στο δημοτικό. Και η έκθεση που έγραψαν ήταν “η μάνα από τη μια είναι Σπαρτιάτισσα και από την άλλη Αθηναία”. Δεν ξέρω εάν μπορείτε να πάρετε αυτό το νόημα”.

Ακούστε στο NewsIt τα σπαραχτικά λόγια της μάνας των διδύμων:

 

 

Υιοθετώντας την προτροπή της οικογένειας Χριστοφόρου, όπως στην κηδεία των δίδυμων παιδιών της, Μιλτιάδη και Χριστάκη, φορέσουν λευκά ή γαλάζια ρούχα, τα χρώματα του ναυτικού, όπου υπηρετούσαν οι δυο εθνοφρουροί που έχασαν τη ζωή τους στην φονική έκρηξη στο Μαρί, δεκάδες κόσμου από όλη την Κύπρο κατέκλυσαν την εκκλησία Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία των δυο αδελφών, δημοσία δαπάνη, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.
 
Με παρατεταμένο χειροκρότημα, ακριβώς στις 11:00, το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε της σορούς των δίδυμων αδελφών την ώρα που πένθιμα κτυπούσαν οι καμπάνες, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) παιάνιζε εμβατήρια.
 
Από το πλήθος ακουγόταν η ιαχή «ήρωες», ενώ τρεις συνάδελφοι των Μιλτιάδη και Χριστάκη κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη. Τα φέρετρα των δυο εθνοφρουρών ήταν σκεπασμένα με τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και του αγαπημένου αθλητικού σωματείου των δυο νέων.
 
Επάνω στα φέρετρα και τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού, καθώς και οι φωτογραφίες τους και ανάμεσα στα δυο φέρετρα η εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας και αναμμένα κεριά.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτέλους θα μιλήσει ο Χριστόφιας τρία 24ωρα μετά τη φονική έκρηξη!

Όλοι γνώριζαν ότι θα γίνει έκρηξη – Τι αποκαλύπτουν νέα έγγραφα 

Άλλος ένας νεκρός από την έκρηξη στην Κύπρο – Εγκεφαλικά νεκρός 19χρονος –

Η Κύπρος στους δρόμους για τους αδικοχαμένους στη ναυτική βάση –#TAGS MM