Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα supercars των αδίστακτων ληστών των Βορείων προαστίων – Έτσι χάνονται από τους αστυνομικούς (pics, video)

Τα supercars των αδίστακτων ληστών των Βορείων προαστίων – Έτσι χάνονται από τους αστυνομικούς (pics, video)

Τον τρόπο δράσης των τριών αδίστακτων συμμοριών που “χτυπούν” στα Βόρεια Προάστια και κινούνται με οχήματα πολλών αλόγων, φέρνει σήμερα (24.05.2021) στο φως της δημοσιότητας με βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα το newsit.gr.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι συμμορίες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων των Βορείων Προαστίων, ενώ έχουν θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ που έχουν αναλάβει να εξαρθρώσουν τις συμμορίες που εισβάλλουν σε σπίτια της Κηφισιάς, της Εκάλης, της Νέας Ερυθραίας, Ηρακλείου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών κι άλλων περιοχών, οι κακοποιοί κινούνται με τα ταχύτητα οχήματα τους από τα Δυτικά Προάστια, προς τις περιοχές που θέλουν να “χτυπήσουν”.

Ένα Audi S3, ένα Seat Leon και ένα Mazda 3, αποτελούν τα κύρια “όπλα” των ληστών, καθώς αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες και εξαφανίζονται ακόμα κι όταν καταδιώκονται από τα περιπολικά και τις μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.


Τα δρομολόγια

Συνήθως, οι δράστες χρησιμοποιούν κεντρικές αρτηρίες. Μέσω της Αττικής οδού βγαίνουν στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν θέλουν να μπουκάρουν σε σπίτια της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων. Από την Αττική οδό φτάνουν μέχρι το Μαρκόπουλο, ενώ η λεωφόρος Πεντέλης αποτελεί την κομβική αρτηρία που έχουν χρησιμοποιήσει τις περισσότερες φορές για να φτάσουν και να φύγουν από περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Τα τρία αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους, έχουν υποδύναμη άνω των 300 αλόγων, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα και τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να τους προσεγγίσει με τις μηχανές τους. Χτυπούν κυρίως βραδινές ώρες, μετά τις 22:00, ενώ προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους αστυνομικούς, κάποια από τα μέλη των συμμοριών τηλεφωνούν στην Άμεση Δράση κι αναφέρουν ληστεία σε άλλο σημείο από αυτό που οι ίδιοι θα μπουκάρουν. Τα μέλη των τριών συμμοριών παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτα, ενώ σε περίπτωση που οι αστυνομικοί τους περάσουν χειροπέδες και φυλακιστούν, όταν θα εκτίσουν την ποινή τους, θα ριχτούν και πάλι στην παρανομία συστήνοντας καινούργιες συμμορίες.

Οι τρεις συμμορίες

Η μια εκ των τριών συμμοριών αποτελείται από πέντε άτομα και χρησιμοποιεί ένα seat leon 400 αλόγων, το οποίο έχει σκούρο χρώμα, ενώ σε κάποιες από τις επιχειρήσεις τους οι κακοποιοί μιμούμενοι ληστές ταινιών του Χόλιγουντ το βάφουν άσπρο. Μια από τις τελευταίες τους επιχειρήσεις, ήταν η πρόσφατη επιδρομή σε σπίτι επιχειρηματία την Εκάλη, από όπου άρπαξαν περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Η δεύτερη συμμορία έχει στην κατοχή της ένα Audi S3 με ιπποδύναμη 350 άλογα. Αποτελείται από τέσσερα άτομα, ενώ έχει χτυπήσει σε πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Η τρίτη ομάδα είναι ίσως και η πιο “αδύναμη”, καθώς το Mazda που χρησιμοποιούν, μπορεί να αποδώσει 300 ίππους.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα μέλη και των τριών συμμοριών είναι οπλισμένα και αποφασισμένα για όλα. Μάλιστα, παλαιότερα στην κατοχή τους είχαν και ασυρμάτους, από τους οποίους μπορούσαν να μπουν στη συχνότητα των αστυνομικών, ενώ σε όλες τις περιοχές που χτυπούν έχουν τσεκαδόρους, οι οποίοι τους ενημερώνουν για το πώς θα ενεργήσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις