Ελλάδα

Τα βρήκαν κυβέρνηση – συμβολαιογράφοι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Προς συμφωνία οδεύουν οι συμβολαιογράφοι με την Κυβέρνηση για την διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης συμφωνήθηκαν τρία βασικά θέματα.

Προστασία των συμβολαιογράφων

Πρώτον, ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών.

Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.

Και τρίτον συνφωνήθηκε ότι κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η «προφητική» ανάρτηση της 45χρονης λίγες ημέρες πριν την δολοφονήσει ο σύζυγός της στη Δράμα - «Όταν ένας άντρας σφάζει τη γυναίκα του»
«Όταν ένας άντρας σφάζει τη γυναίκα του μια ανάσα απ' τα παιδιά του, η ελληνική οικογένεια ζει μονάχα μια μεμονωμένη τραγική στιγμή», είχε γράψει το θύμα
Δολοφονία στην Δράμα
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ξανά στη φυλακή έπειτα από δικαστικό θρίλερ και διαδικαστικό αλαλούμ – Μετά τον Ιούλιο του ’27 ενδεχόμενη αποφυλάκισή του
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η σκηνή, με τον Γιωτόπουλο να βγαίνει από το διαμέρισμά του και ενώ ήταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις αντί να συλλαμβάνεται… να επιβιβάζεται σε ένα ταξί
O Αλέξανδρος Γιωτόπουλος 15