Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τάφοι, “ροζ” σινεμά, χαρτορίχτρες και… συλλέκτες άγριων χόρτων! Αγγελίες για… κλάμα!

αγγελίες
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Είστε άνεργος; Κι αν ναι… ψάχνετε στις αγγελίες για δουλειά;
Διότι αν όχι, τότε σίγουρα “χάνετε” δουλειές μακριά από τα… τετριμμένα.
Και τι δεν ζητάνε οι υποψήφιοι εργοδότες στην Ελλάδα του 2019.
Σπαρταριστές περιγραφές, “κουφές” απαιτήσεις και δουλειές που πίστευες ότι… πέθαναν αλλά είναι είναι ακόμα εδώ κι ακόμα… ροζ.

Από έμπειρες κυρίες με γνώσεις χαρτομαντείας και καφεμαντείας που “δεν χρειάζεται να είναι και άριστες, αρκεί να έχουν ευχέρεια λόγου και άνεση στην επικοινωνία με τις πελάτισσες” μέχρι άτομα για… συλλογή άγριων χόρτων. Από γυναίκες για “προώθηση θρησκευτικών υπηρεσιών” μέχρι ταμίες σε σινεμά που προβάλλουν πορνό. Και από άτομα που “μπορούν να διαχειριστούν πάνω από ένα προφίλ σε γνωστό dating site” έως “πρωτοπόρους πανεθνικής προεγγραφής, ισόβιας καριέρας, διεθνούς ομάδας ηγεσίας”. Από όλα έχει ο… μπαξές στις αγγελίες των ανθρώπων που αναζητούν εργαζόμενους.

Η εύρεση εργασίας μέσω αγγελιών είναι σίγουρα κάτι αγχωτικό και χρονοβόρο, ιδίως αν κάποιος χρειάζεται επειγόντως δουλειά. Ενίοτε, οι ενδιαφερόμενοι, διαβάζοντας τις αγγελίες των μελλοντικών εργοδοτών τους, μπορούν να απορήσουν και να προβληματιστούν με τις περίεργες θέσεις εργασίας που προσφέρουν έως και… να βάλουν τα γέλια.

Ψάχνουν στις αγγελίες καφετζού με 600 ευρώ το μήνα και μπόνους αν “τα λες”, γενικώς…

Τις καφετζούδες και τις χαρτορίχτρες που προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους από το σαλόνι του σπιτιού τους, αρχίστε να τις ξεχνάτε. Τα συγκεκριμένα “επαγγέλματα” εντάσσονται σιγά – σιγά, στο χώρο της… μελλοντολογίας γενικότερα και οι “χαρισματικοί” που… προβλέπουν το μέλλον, ανοίγουν καταστήματα, ιδρύουν ακόμα και εταιρείες και επεκτείνουν τις μεθόδους τους και τις υπηρεσίες τους. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται και η ανάγκη προσλήψεων και από τις εφημερίδες αγγελιών δεν λείπουν οι σχετικές, που αναζητούν άτομα “έμπειρα”, προσφέροντας πλήρη εργασία οκτώ ωρών, με ασφάλιση και μπόνους.

Όταν τηλεφωνούμε στην ιδιοκτήτρια ενός τέτοιου “καταστήματος” προβλέψεων , κάπου στη δυτική Αττική, μας περιγράφει αναλυτικά το χώρο της ως “καλόγουστο” και “μαγευτικό”. “Αν έρθεις να δουλέψεις εδώ, θα τελειώνεις και δεν θα θέλεις να φύγεις” μας λέει χαρακτηριστικά και μας ρωτάει ποια μέθοδο πρόβλεψης χρησιμοποιούμε. “Τον καφέ, αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία” της λέμε και η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι το μυστικό της δουλειάς δεν είναι τόσο η εμπειρία, αλλά το να είμαστε επικοινωνιακοί με τους πελάτες.

Έχεις άνεση λόγου; Είσαι ευχάριστη παρουσία; Αυτά με ενδιαφέρουν αγάπη μου…” λέει η μέλλουσα εργοδότριά μας.

Όταν τη ρωτάμε για το μισθό, η απάντηση είναι: “Έλα να σε δω από κοντά, χρυσή μου, να δω αν τα λες… και θα σου πω πόσα θα παίρνεις το μήνα. Αν είσαι ΟΚ μπορεί να παίρνεις 600 ευρώ, αλλά θα έχεις και μπόνους”. “Με τι κριτήριο θα μου δίνετε τα μπόνους” ρωτάμε και μαθαίνουμε ότι παραπάνω χρήματα θα πάρουμε, αν ανέβουμε στη λίστα με τις εργαζόμενες μελλοντολόγους του συγκεκριμένου “καταστήματος” που προτιμούν οι πελάτισσες. “Άμα σε αγαπήσουν οι πελάτισσες και έρχονται και ζητάνε εσένα και έρχονται ξανά και ξανά για σένα, θα πάρεις παραπάνω. Θα πάρω και εγώ, θα πάρεις και εσύ. Άμα κάνεις την κυρία τάδε να έρθει και μια και δύο και τρεις φορές το μήνα στο μαγαζί για να ακούσει εσένα, θα ξεχωρίσεις και θα μου γίνεις πολύτιμη. Δεν το καταλαβαίνεις;” μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια του κέντρου μελλοντολογίας, η οποία, όπως ενημερωνόμαστε από το site που διαθέτει στο ίντερνετ παίρνει, κατά μέσο όρο, 30 έως 40 ευρώ, από κάθε επίσκεψη.

Στις αγγελίες ψάχνουν και… συλλέκτη άγριων χόρτων με φωτογραφία στο βιογραφικό

Ψάχνοντας τις αγγελίες προσφοράς εργασίας, την περιέργεια μας κίνησε μια που αναζητούσε “άτομο για συλλογή άγριων χόρτων από την Αττική, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα”. Και μας έκανε εντύπωση ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να στείλουν, σε συγκεκριμένο e – mail, βιογραφικό με τη φωτογραφία τους! Περίεργοι να μάθουμε τι μπορεί να αναφέρει στο βιογραφικό του ένας συλλέκτης άγριων χόρτων και για ποιο λόγο ο εργοδότης ζητάει φωτογραφία του επικοινωνούμε μαζί του. Πρόκειται για ιδιοκτήτη εταιρείας που εφοδιάζει σεφ και επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με σπάνια προϊόντα που προορίζονται για γκουρμέ πιάτα.

“Τα άγρια χόρτα έχουν μεγάλη ζήτηση τον τελευταίο καιρό και ψάχνω να βρω άτομα που να ξέρουν να τα μαζεύουν”

“Θέλω να μάθω από το βιογραφικό την ηλικία του ενδιαφερόμενου και το πού μένει και ζητάω φωτογραφία του κάθε ενδιαφερόμενου για λόγους ασφαλείας, να δω πώς είναι, για να καταλάβω αν έχει μυαλό στο κεφάλι του, για να μη μου φέρνει εδώ τίποτα… ακατάλληλα χόρτα και χάνω το χρόνο μου με αυτόν. Θέλω να καταλάβω, ό,τι καταλάβω από τη φωτογραφία για το ποιόν του και μετά να κάνω το ραντεβού μαζί του”, μας εξηγεί.

Ζητείται άτομο για “προώθηση θρησκευτικών υπηρεσιών”

Η αγγελία αναφέρει ότι ζητείται άτομο για “προώθηση θρησκευτικών υπηρεσιών”. Επικοινωνούμε με τον υπεύθυνο για να μάθουμε για τι είδους εργασία πρόκειται και ακούμε ότι έχει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και αναζητά γυναίκα έως 40 ετών και με δικό της αυτοκίνητο, για να μπορεί να μετακινείται ανάμεσα σε τρία νεκροταφεία της δυτικής Αττικής και να ανάβει τα καντήλια σε μνήματα, για τα οποία οι συγγενείς των νεκρών πληρώνουν τη συγκεκριμένη εταιρεία να τα φροντίζει. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να περιποιηθούν τους τάφους των δικών τους και πληρώνουν, για να είναι το μνήμα τους καθαρό και το καντήλι τους αναμμένο. Ο υπεύθυνος αρνείται να μας πει για το μισθό που δίνει αν δεν μας δει από κοντά, ενώ απάντηση δεν παίρνουμε ούτε σχετικά με τον αν θα μας απασχολήσει πλήρως ή με μειωμένο ωράριο.

Ταμίας σε κινηματογράφο “αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους”

Είναι η αγγελία που μας θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμη κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας που προβάλλουν αποκλειστικά ταινίες σεξ. Στην εποχή που η πρόσβαση σε ερωτικό υλικό είναι εύκολη, οι κινηματογράφοι αυτοί εξακολουθούν να λειτουργούν. Μπορεί να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά υπάρχουν και έχουν… πελατεία. Και αφού πελάτες υπάρχουν, χρειάζεται και προσωπικό. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

“Ζητείται υπάλληλος σε εταιρεία προβολής ερωτικών ταινιών, με βασικό μισθό και ασφάλιση. Ωράριο κυλιόμενο, πρωί, βράδυ. Η αγγελία απευθύνεται σε άνδρες ή γυναίκες από 30 έως 60 ετών και μόνο σε αυτούς που θέλουν πραγματικά να εργαστούν. Αμοιβή 650 ευρώ”.

Καλούμε τον τηλεφωνικό αριθμό που αναγράφεται στην αγγελία και μαθαίνουμε ότι πρόκειται για κινηματογράφο ερωτικών προβολών στην Ομόνοια, που ζητάει ταμία. “Είναι όλα νόμιμα, μπορώ να σας το εγγυηθώ προσωπικά” είναι τα πρώτα λόγια της υπεύθυνης της επιχείρησης, η οποία προσθέτει ότι το ωραίο εργασίας μας θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και από τις 6 το απόγευμα έως τις 3 μετά τα μεσάνυχτα, εναλλάξ με το συνάδελφο ταμία που ήδη εργάζεται εκεί.

Ζητείται κοπέλα εμφανίσιμη για βενζινάδικο

Το “ζητείται κοπέλα, νέα και εμφανίσιμη…” το συναντάμε πολύ συχνά και από πολύ παλιά σε αγγελίες προσφοράς εργασίας. Εδώ και χρόνια οι χαμηλοί μισθοί, τα ευέλικτα ωράρια και η ανύπαρκτη ασφάλιση δεν είναι αρκετά για πολλούς εργοδότες. Είχαμε όμως συνηθίσει να αναζητούνται νέες και εμφανίσιμες κοπέλες για γραμματείς ή πωλήτριες σε μπουτίκ και μας φάνηκε παράξενο να “ζητείται κοπέλα έως 35 ετών, εμφανίσιμη, από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά”.

“Έλα αύριο το πρωί εδώ, να σε δω πρώτα και, άμα μου κάνεις, θα σε πάρω, για τις αντλίες σε θέλω” λέει ο ιδιοκτήτης το βενζινάδικου.

Στην απορία “γιατί πρέπει να είμαι εμφανίσιμη για τις αντλίες;” απαντάει με την ερώτηση “δεν είσαι ωραία;”.

Δεν ξέρω… καλή είμαι, δεν είμαι και μοντέλο” απαντάμε και λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο, χωρίς να μας πει ούτε ένα γεια, μας δηλώνει, ρητά και κατηγορηματικά: “Θέλω μια κοπέλα να είναι ωραία, αν δεν είναι ωραία δεν τη θέλω, ρε παιδί μου, με χαλάει”.

αγγελίες

Διαχειριστές προφίλ σε dating site

“Ψάχνεις για μόνιμη, πλήρη, απασχόληση από το σπίτι; Ώρα να ενταχθείς στην ομάδα μας!”. Η εταιρεία δίνει πάνω από 1.200 ευρώ το μήνα, μπορεί και 1.500, αναλόγως με την παραγωγικότητα του εργαζόμενου, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και να είναι κάτοχος, απαραιτήτως, πτυχίου Proficiency. Η αγγελία περιγράφει πολύ αναλυτικά τα αναγκαία προσόντα των υποψήφιων εργαζόμενων, είναι μια αγγελία, σχεδόν, 400 λέξεων. Αναζητάει άτομα πρόσχαρα, επικοινωνιακά, με άριστη γνώση ίντερνετ και ικανότητα γρήγορης πληκτρολόγησης, άτομα που διαθέτουν σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο internet και σύγχρονο υπολογιστή για “να διαχειριστούν πάνω από ένα προφίλ σε γνωστό dating site”.
Η εταιρεία δεν έχει έδρα στην Ελλάδα και στην αγγελία τονίζεται ότι “η πληρωμή γίνεται σταθερά, μηνιαία, χωρίς καθυστερήσεις”, αφού πρόκειται για πολυεθνική, γεγονός που την καθιστά “σταθερή, ανεξάρτητα από την πορεία της ελληνικής οικονομίας”.

Τα fake προφίλ πανέμορφων γυναικών σε dating sites και οι διαχειριστές τους

Η ύπαρξη ιστοσελίδων γνωριμιών με ψεύτικα προφίλ πανέμορφων γυναικών που ψάχνουν απεγνωσμένα ραντεβού με έναν άνδρα και εμφανίζονται έτοιμες για όλα, δεν είναι κάτι που το ακούμε πρώτη φορά. Το ίντερνετ υπάρχει πληθώρα dating site με fake προφίλ ωραίων γυναικών, οι οποίες έχουν κάνει ειδική φωτογράφιση για να φιγουράρουν στις σελίδες τους, χωρίς, όμως να έχουν καμία διάθεση να γνωρίσουν κάποιον μέσα από αυτές. Οι ιστοσελίδες αυτές διαθέτουν ρομποτικό σύστημα και υπαλλήλους που απαντάνε, αντί για τις δεκάδες νεαρές και πανέμορφες κοπέλες που φαίνονται ότι είναι μέλη του. Οι ενδιαφερόμενοι δεν καταφέρνουν να κλείσουν ποτέ ραντεβού μαζί τους και μέχρι να καταλάβουν την απάτη έχουν χάσει τα χρήματα που έχουν πληρώσει για τη συνδρομή τους στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Γίνε πρωτοπόρος πανεθνικής προεγγραφής, ισόβιας καριέρας, διεθνούς ομάδας ηγεσίας

Θα ήταν ένα τζάμπα πληρωμένο τηλεφώνημα, αυτό του οποιουδήποτε θα ανταποκρινόταν στην αγγελία που τάζει “διανομή 100% καθαρών κερδών, χωρίς πωλήσεις” και “μπόνους αυτοκίνητο” αν ο… εργοδότης δεν ζητούσε να του κάνουμε μια αναπάντητη κλήση για να μας καλέσει αυτός. Ανταποκρίθηκε άμεσα για να μας ενημερώσει ότι δεν δίνει μισθό και ότι πρόκειται για μια αγγελία που αφορά στη δημιουργία ενός “παγκόσμιου κινήματος καταναλωτών από συμφωνημένες εκπτώσεις στα δωρεάν μέλη” με τρόπο που δεν κατανοήσαμε και πιστεύουμε ότι δεν θα κατανοούσε και ο πιο καταρτισμένος οικονομολόγος του πλανήτη.

Εσωτερική οικιακή βοηθός με αντάλλαγμα στέγη και τροφή

Στη στήλη “ανταλλαγές” των εφημερίδων αγγελιών δεν είναι λίγες οι αγγελίες από ανθρώπους που ζητούν κάποιους να τους φροντίζουν με μοναδικό αντάλλαγμα στέγη και φαγητό. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με δυο σχετικές περιπτώσεις.

Η μια αφορά σε ηλικιωμένη, κάτοικο νοτίου προαστίου, με δικό της σπίτι και μοναδικό εισόδημα μια σύνταξη της τάξης των 550 ευρώ. “Με αυτά τα χρήματα, ίσα που μπορώ να συντηρηθώ, δεν μπορώ να πληρώσω κάποιον να με φροντίζει. Δεν έχω συγγενείς, δεν έχω κανέναν και σκέφτομαι ότι άμα βρω μια καλή γυναίκα, θέλω όμως να μην καπνίζει, που δεν έχει σπίτι και θέλει να μείνει μαζί μου, θα μπορούσα να αντέξω να πληρώνω ένα πιάτο φαΐ παραπάνω, με αντάλλαγμα να κάνει λίγες δουλειές και να κάνουμε παρέα”.

“Σαν φίλες θα είμαστε, πόση δουλειά χρειάζεται ένα τριάρι στο οποίο ζουν δυο γυναίκες;” μας λέει η 82χρονη που έχει δημοσιεύσει τη συγκεκριμένη αγγελία.

Άλλη παρόμοια αγγελία, ζητάει γυναίκα εσωτερική, για να προσέχει ηλικιωμένο με κινητικά προβλήματα στην ανατολική Αττική. “Δεν έχω χρήματα να πληρώσω γυναίκα για να προσέχει τον πατέρα μου. Μένει μόνος του, ζω μακριά του και η σύνταξή του δεν φτάνει για κάτι τέτοιο” μας λέει ο γιος του, ο οποίος έχει δημοσιεύσει τη συγκεκριμένη αγγελία. “Άμα βρω, βρήκα, διαφορετικά, θα δω τι θα κάνω” προσθέτει.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις