Ελλάδα

Τάκης Θεοδωρικάκος: 1.026 αστυνομικοί στην Αττική και 100 περιπολικά από τα μεσάνυχτα ως τις 6:00 το πρωί στους δρόμους

Το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία. Το σύνολο των αστυνομικών που αποφοιτούν από την Σχολή και ορκίζονται την Κυριακή, καθώς και δόκιμοι, 1.026 συνολικά, θα διατεθούν στην Αττική, ενώ από την 1η Νοεμβρίου 100 στελεχωμένα περιπολικά θα βρίσκονται στους δρόμους, από τα μεσάνυχτα έως τις 6:00 το πρωί.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το 70% της εγκληματικότητας είναι στην Αττική αλλά στο λεκανοπέδιο υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ

Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ανέφερε, πως κανένας είδος βίας δεν είναι ανεκτό, ενώ επισήμανε, πως μια οργανωμένη Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις αποτελεσματικά. Σημείωσε, μάλιστα, πως η ΕΛ.ΑΣ αντέδρασε έγκαιρα στα επεισόδια.

Επίσης, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε, πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή, ενώ επισήμανε, πως είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο. «Η Αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολότοφ από ακροδεξιούς μαθητές», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρούς να χαιρετούν ναζιστικά.

Όσον αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης, ο υπουργός υπογράμμισε, πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι επί ΝΔ ολοκληρώθηκε η δίκη και καταδικάστηκαν όσοι ήταν επικεφαλής αυτής της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός είπε ακόμη πως είναι ανεδαφική η κριτική της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις δικογραφίες για ιστοσελίδες και fake news αντιεμβολιαστών που παρακινούν σε ανυπακοή κατά των μέτρων της πανδημίας, ο κ.Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αυτό που ερευνάται για δέκα υποθέσεις αφορά περιπτώσεις που εξελίσσεται απάτη και ολοφάνερη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ανθρώπους που στο πλαίσιο της ακραίας συνωμοσιολογίας τους επιτίθενται στην κυβέρνηση και το κράτος.

Δείτε όσα είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες με λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Πλημμύρα
Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι τρεις τους παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική τελετή από τις εξέδρες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή - Χαμόγελα και ενθουσιασμός στις εξέδρες του «Σαν Σίρο»
Ο Παύλος Ντε Γκρες, η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ και ο αδελφός του, Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026 στο στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου
36