Ελλάδα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Έγιναν 83 πορείες, στις 16 έκλεισε ο δρόμος – Ο νόμος θα τηρηθεί

Την εφαρμογή των νόμων για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην κλείνουν οι δρόμοι, δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του πραγματοποιήθηκαν 83 πορείες από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος.

«Μου έγινε κριτική από ορισμένους συμπολίτες τις πρώτες ημέρες γιατί επέμεινα πάρα πολύ στο να εφαρμοστεί το μέτρο με το οποίο δεν μπορεί εκατό, διακόσιοι και τριακόσιοι άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους με πορείες και συγκεντρώσεις, είτε στην Αθήνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη», είπε ο υπουργός στο Open και προσέθεσε:

«Οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις, να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων συμπολιτών οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις».

Αναφερόμενος στις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από αρνητές των εμβολίων, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως ήταν αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να σύρει σε άσκοπες περιπέτειες εκπαιδευτικούς, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι τηρούν με υπευθυνότητα και πειθαρχία όλες τις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more Τάκης Θεοδωρικάκος σε αρχηγό ΕΛ.ΑΣ: Να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το νόμο

«Βάζουμε τέλος σε αυτή την ιστορία και είναι ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς όλους η ελληνική κοινωνία με ενότητα και αλληλεγγύη θα προχωρήσει μπροστά, θα αντιμετωπίσει την πανδημία και οι πολίτες οι οποίοι φέρονται με υπευθυνότητα και πειθαρχούν στη νομιμότητα προφανέστατα είναι παραδείγματα και δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος – με αφορμή και τα αλλεπάλληλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας – ο κ. Θεοδωρικάκος παρατήρησε πως το διάστημα της πανδημίας αυξήθηκαν πάρα πολύ τα κρούσματα αυτά. «Είναι καθοριστική η στενή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Για το σκοπό αυτό δημιουργούνται έξι γραφεία ενδοοικογενειακής βίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη».

Ανακοίνωσε δε ότι την προσεχή Δευτέρα θα έχει συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: «Του είπαν ότι θα βάλουν τον συγκεκριμένο να τον καταγγείλει» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο αρμοδίως, θα κάνουμε μήνυση για εκβίαση σε τρία πρόσωπα» λέει ο Χαράλαμπος Λυκούδης, δικηγόρος του τραγουιστή
Γιώργος Μαζωνάκης
Κρήτη: Νέα μαρτυρία για τον 33χρονο αγνοούμενο γιατρό – «Τον είδα δύο μέρες μετά την εξαφάνισή του σε εκκλησία» λέει ασθενής του
«Φορούσε ένα μπεζ παντελόνι και ένα μπλε από πάνω, πήρα το 100 τηλέφωνο - Η αδερφή μου, μου είπε ότι μπήκε μέσα στην εκκλησία, άναψε ένα κεράκι, προσκύνησε κι έφυγε» λέει πρώην ασθενής του 33χρονου γιατρού
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί
Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κλείνοντας και τις παρακαμπτήριες οδούς - «Όχι σε διάλογο με την κυβέρνηση»
«Είναι αγώνας ζωής και για εμάς και για όλους τους Έλληνες» τονίζουν, παραμένοντας στο μπλόκα μέχρι τη Δευτέρα - Οι αγρότες επιμένουν ότι «ο διάλογος είναι προσχηματικός και η κυβέρνηση μας εμπαίζει»
Από τη σύσκεψη των αγροτών
108
Ο Τριαντόπουλος αρνήθηκε στη δίκη ότι έδωσε εντολή για παράνομη αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών
Έκλεισε ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας για το «μπάζωμα», με τον Χρήστο Τριαντόπουλο να είναι ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023
Ο ρόλος του 30χρονου που παραδόθηκε για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και οι πωλήσεις ακινήτων έναντι 900.000 ευρώ
Ο 30χρονος ήταν γιος γνωστού επιχειρηματία, ήταν ο άνθρωπος με το τέταρτο πακιστανικό κινητό τηλέφωνο, ενώ ερευνάται το αν οι ηθικοί αυτουργοί φιλοξενήθηκαν σπίτι του μετά το έγκλημα
Ο 30χρονος πέμπτος συνεργός που παραδόθηκε
Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Δείτε φωτογραφίες από την συνεργασία τους στην πίστα - Ζητά δικαίωση ο νεαρός τραγουδιστής με τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποστηρίζει -μέσω των δικηγόρων του- πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκβίασης
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος τραγουδά με τον Γιώργο Μαζωνάκη
5