Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη: 10 στάσεις μέσα και γύρω από την πόλη

Ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη: 10 στάσεις μέσα και γύρω από την πόλη

Ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη. Άψογα καμωμένη από άποψη ρυμοτομίας, η Αλεξανδρούπολη έχει ως σήμα κατατεθέν της τα ατελείωτα χιλιόμετρα της παραλίας της – γεμάτη μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Η ανατολικότερη πρωτεύουσα της Ελλάδας -799 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα- είναι μια σύγχρονη πόλη με τα όλα της και φυσικά με το κοσμολίτικο λιμάνι της, το οποίο βρίσκεται σε θέση «γεωστρατηγική» μεταξύ Ασίας, Μεσογείου και Βαλκανίων.

Η ιστορία της πόλης χάνεται στα βάθη της ιστορίας μιας και ίχνη ανθρώπινης παρουσίας υπάρχουν στην περιοχή από τη νεολιθική εποχή.

Τη βυζαντινή περίοδο, στην ευρύτερη περιοχή, αναπτύχθηκε η πόλη Τραϊανούπολη. Ευρισκόμενη σε απόσταση αναπνοής από την Κωνσταντινούπολη, συνέδεε την πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας με την Ελλάδα.

Το 1920, η Τραϊανούπολη ενσωματώθηκε στην Ελλάδα και μετονομάστηκε σε Αλεξανδρούπολη.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο εντυπωσιακός φάρος της στην προκυμαία. Το απόγευμα, ο παραλιακός δρόμος κλείνει για τα οχήματα και αυτή είναι η ιδανική στιγμή για μια χαλαρή περατζάδα στο λιμάνι.

Το σημείο της πόλης βέβαια που συναντά κανείς τον περισσότερο κόσμο βρίσκεται στις πολλές καφετέριες πάνω από το λιμάνι.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις