Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ταξίδι στην Κατερίνη: Ένας πανέμορφος προορισμός για όλες τις εποχές

Ταξίδι στην Κατερίνη: Ένας πανέμορφος προορισμός για όλες τις εποχές

Κατερίνη. Η πρωτεύουσα της Πιερίας, διαθέτει άφθονα πράσινα πάρκα, εξίσου άφθονες επιλογές διασκέδασης ενώ συνδυάζει ιδανικά και το βουνό με τη θάλασσα και τις οργανωμένες τουριστικές ακτές οι οποίες φτάνουν τα 80 χλμ. μήκος.

Με δύο λόγια; Η Κατερίνη που βρίσκεται κάτω από τα φτερά του Ολύμπου, είναι ενδιαφέρων προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2021 είναι 56.877 κάτοικοι. Η πόλη βρίσκεται στο Πιερικό ύψωμα, ανάμεσα στα Πιέρια όρη και στον Θερμαϊκό κόλπο, μόλις 71 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Οι Κατερινιώτες συμμετείχαν σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες: την επανάσταση του 1821, το κίνημα του 1854, τη Μακεδονική Επανάσταση του 1878 αλλά και τον Μακεδονικό Αγώνα. Η ολοκληρωτική απελευθέρωση ήρθε τελικά το 1912.

Η διετία 1913-1914 ήταν σημαντική για την περιοχή μιας και τότε εγκαταστάθηκαν εκεί οικογένειες Θρακών προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή ο πληθυσμός διπλασιάστηκε χάρις στην εγκατάσταση των Μικρασιατών στην περιοχή.

Πιέρια Όρη, το σήμα κατατεθέν της Κατερίνης… Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι εννέα Πιερίδες Μούσες, προστάτιδες της ποίησης, της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού, μαγεύτηκαν από το θαυμάσιο περιβάλλον των Πιερίων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις