Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταξίδι στο Βόλο: Οργανώστε την εκδρομή και ακολουθήστε μία συμβουλή

Ταξίδι στο Βόλο: Οργανώστε την εκδρομή και ακολουθήστε μία συμβουλή

Ταξίδι στο Βόλο. Γοητευτική και ενδιαφέρουσα, περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε σε ένα πρώτο επίπεδο, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας χτισμένη κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού είναι κατάλληλη τόσο για μια σύντομη εκδρομή όσο και για ένα πολυήμερο ταξίδι δεδομένου ότι από πάνω της στέκεται αγέρωχο το βουνό των Κενταύρων. Πρόκειται άλλωστε για τον πιο επιτυχημένο μάλλον συνδυασμό βουνού, θάλασσας και πόλης, σε όλη την Ελλάδα. Καλώς ήρθατε στον Βόλο…

Το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδας απέχει από την Αθήνα 319 χλμ. (διάρκεια ταξιδιού περίπου 4 ώρες), ενώ φυσικά μπορείτε να φτάσετε εδώ και με ΚΤΕΛ αλλά και με το τρένο μέσω Λάρισας. Ο Βόλος υπήρξε μια κατεξοχήν εμπορική πόλη με σπουδαίο βιομηχανικό παρελθόν και σημαντικό λιμάνι.

Η μισή του καρδιά βρίσκεται στον Παγασητικό κόλπο και η άλλη μισή στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έχει μια παραλία πολύ χαρισματική με το αστικό κομμάτι να είναι μάλλον ένα τυπικό τοπίο πόλης με τα καλά και τα κακά του.

Και όπως η Αθήνα, έτσι και ο Βόλος δεν είναι μια πόλη «καλογυαλισμένη» και συνολικά όμορφη αλλά μια πόλη όπου οι «άσοι» στο μανίκι της επικρατούν στην τελική εικόνα.

Και μόνο η περατζάδα στο λιμάνι με τα γραφικά μαγαζιά -ανάμεσά τους και τα πιο ξακουστά σε όλη την Ελλάδα τσιπουράδικα- δίνουν στον Βόλο πολλούς πόντους γοητείας.

Εκτός από την πολύβουη παραλία, το κέντρο του Βόλου ορίζεται ακόμα από την οδό Αργοναυτών, τις λεωφόρους Ιάσωνος και Δημητριάδος, τις οδούς Ιωλκού και Καρτάλη αλλά και την Ερμού.

Μεγάλη ιστορία και ισχυρή ταυτότητα έχει η περιοχή Νέα Ιωνία, γνωστή και ως γειτονιά των προσφύγων. Κατοικήθηκε αρχικά από τους πρόσφυγες της Σμύρνης το 1922. Τη Νέα Ιωνία «χωρίζει» από τον Βόλο ο Κραυσίδωνας, το ποτάμι που διασχίζει μέρος της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις