Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταλαιπωρία στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας από την έλλειψη πάρκινγκ

Ταλαιπωρία στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας από την έλλειψη πάρκινγκ

Μια ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο φτάνουν πολλοί ηλικιωμένοι για το πολυπόθητο εμβόλιο του κορονοϊού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο με αποτέλεσμα να δημιουργείται μικρός συνωστισμός. Σήμερα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς η ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ετών. 

Οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας, παρά την κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις.

Και μπορεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να έχει φροντίσει να ρίξει αλάτι στους κεντρικούς άξονες και την Κηφισίας με σκοπό την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, όμως υπάρχουν άλλα προβλήματα καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για πάρκινγκ.

Όσοι συνοδεύουν τους γονείς ή τους παππούδες τους για το εμβόλιο το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σταματήσουν για λίγο έξω από το εμβολιαστικό κέντρο και να τους αφήσουν να περπατήσουν χωρίς βοήθεια και ενώ υπάρχει πάγος στον δρόμο κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Στο πεζοδρόμιο έχουν ρίξει αλάτι αλλά και αυτό έχει τα ρίσκα του ειδικά για έναν ηλικιωμένο.

 

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιμετωπίζει προβλήματα πρόσβασης εξαιτίας του χιονιά στο τόπο της κατοικίας του, μπορεί να απευθυνθεί στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίνων και στο τηλέφωνο 2103428745, ώστε να τον παραλάβει όχημα του Δήμου για να τον μεταφέρει σε εμβολιαστικό κέντρο.

Επιστρατεύεται ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική και το “Βοήθεια στο σπίτι”

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες θα διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Δήμοι της χώρας αποφασίστηκε να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες μονάδες υγείας.

Τα εμβόλια που δεν θα αξιοποιηθούν από τα χαμένα ραντεβού, υπάρχει μηχανισμός αναπλήρωσης με λίστες υγειονομικών και δευτερευόντως των σωμάτων του στρατού και της αστυνομίας, ενώ σε μικρές κοινότητες και απομονωμένες περιοχές θα γίνει προσπάθεια να εμβολιαστούν κάτοικοι που μένουν κοντά στα εμβολιαστικά κέντρα.

“Σε περίπτωση μεγάλου προβλήματος λόγω της χιονόπτωσης σε κάποιες περιοχές, θα γίνει προσπάθεια να εμβολιαστούν άλλα άτομα της περιοχής, έτσι ώστε να μην αχρηστευτούν τα εμβόλια αυτά”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια κα. Παπαευαγγέλου.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται σήμερα και οι εμβολιασμοί της ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ – Γιάννα Σουλάκη

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις