Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τάνκερ του Βαγγέλη Μαρινάκη έσωσε 150 μετανάστες – Το σκάφος που βούλιαζε και η αποβίβαση στην Κρήτη

μετανάστες

Περισσότεροι από 150 μετανάστες, οι επέβαιναν σε ένα σκάφος που βούλιαζε, διασώθηκαν από πλοίο του Βαγγέλη Μαρινάκη σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ και του Ολυμπιακού, συμπληρώνοντας πως το πλήρωμα του τάνκερ «Αριστοφάνης», ιδιοκτησίας της Capital Ship Management Μαρινάκη, που έπλεε από την Ιταλία προς την Αίγυπτο την περασμένη Παρασκευή, σήμανε συναγερμό, όταν εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος μήκους 15 μέτρων να βολοδέρνει ακυβέρνητο μπάζοντας νερά νότια της Πελοποννήσου.

Η ακτοφυλακή ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση διάσωσης και μετέφερε τους μετανάστες που βρίσκονταν επί τέσσερις μέρες στη θάλασσα στο δεξαμενόπλοιο «Αριστοφάνης».

Στη διάρκεια της επιχείρησης, όμως, μια έγκυος γυναίκα φέρεται να έπεσε στη θάλασσα. Το δεξαμενόπλοιο του Βαγγέλη Μαρινάκη άλλαξε στη συνέχεια πορεία με προορισμό την Παλαιοχώρα Χανίων, όπου αποβίβασε τους διασωθέντες, προτού συνεχίσει το δρομολόγιό του για την Αίγυπτο.

Δείτε τις εικόνες του flashnews.gr από την αποβίβαση των μεταναστών

μετανάστες μετανάστες

Με πληροφορίες από: Daily Mail / flashnews.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις