Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τατιάνα Στεφανίδου: «Προβλήθηκαν ψευδείς και προσβλητικοί ισχυρισμοί για το Tlive από δύο εκπομπές»

Τατιάνα Στεφανίδου: «Προβλήθηκαν ψευδείς και προσβλητικοί ισχυρισμοί για το Tlive από δύο εκπομπές»

Σε επισημάνσεις για το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στη χθεσινή εκπομπή “T-live” και αφορούσε στον Πέτρο Φιλιππίδη έκανε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Συγκεκριμένα, η Τατιάνα Στεφανίδου είπε: «Θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις για ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε χθες στην εκπομπή μας για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Με αφορμή δηλώσεις που έγιναν πριν από δύο ημέρες σε εκπομπή από τον δικηγόρο του, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του σήμερα μετά το δικαστήριο, είπε ότι έχει πρόβλημα επιβίωσης και ότι ζει αποκλεισμένος στο σπίτι του κι έκανε μία έκκληση για να βρεθούν κάποια βιβλία τα οποία μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να μεταφράσει και να βιοποριστεί.

Σκεφτήκαμε λοιπόν με αφορμή αυτές τις δηλώσεις και τη συνέχεια του ρεπορτάζ για τη ζωή του σήμερα μετά την πολύκροτη δίκη που τόση δημοσιότητα έχει πάρει, να κάνουμε το δικό μας ρεπορτάζ και τη δική μας έρευνα. Είπε ο κ. Δημητρακόπουλος ότι μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι, ερευνήσαμε λοιπόν αν μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι κι αν ο άνθρωπος αυτός μένει στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στην ελληνική αστυνομία, αν τηρεί τους περιοριστικούς όρους, τη συνέχεια του δικαστικού ρεπορτάζ».

Στη συνέχεια η Τατιάνα Στεφανίδου πρόσθεσε στο T-live: «Όπως ρητώς αναφέραμε πολύ αναλυτικά – η Ρένα Κουβελιώτη το είπε-, ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε την 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα κανονικά τηρώντας τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί. Το ρεπορτάζ γύρω από τον τόπο κατοικίας δεν έβγαλε κάτι με σαφήνεια. Αναρωτηθήκαμε αν μένει εκεί καθώς δε μπορέσαμε να το διασταυρώσουμε. Μεταφέραμε και τις δύο απόψεις, ενοίκους που ανέφεραν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ, αλλά και την άποψη ότι μπορεί να μένει εκεί και να μην τον έχουν δει οι ένοικοι. Συμπέρασμα δεν βγάλαμε.

Κατόπιν της προβολής του ρεπορτάζ, έκανα και σαρδάμ με την λέξη “προσβολή”, διότι προβλήθηκαν ψευδείς και προσβλητικοί ισχυρισμοί για την εκπομπή, από δύο εκπομπές. Η μία μάλιστα ανέφερε ρητώς ότι εμείς είπαμε ότι παραβίασε τους όρους, ότι παραβιάσαμε το οικογενειακό του άσυλο και σκοπός μας ήταν να τον κλείσουμε στη φυλακή. Οι αναφορές αυτές έγιναν είτε από τον δικηγόρο του, είτε από συναδέλφους δημοσιογράφους που με έκπληξη είδαμε να μεταφέρουν ψευδώς το ρεπορτάζ μας. Αυτά έχουν συμβεί.

Ούτε θέλουμε να κλείσουμε κανέναν στη φυλακή, ούτε αναφέραμε ψευδώς όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους. Κάναμε ένα ρεπορτάζ ως συνέχεια της δικαστικής του περιπέτειας στην οποία άλλωστε έγιναν πολύ πρόσφατα αναλυτικές αναφορές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις