Ελλάδα

Taxibeat: Σκληρή ανακοίνωση των ελληνικών startups – “Η κυβέρνηση διώκει την επιχειρηματικότητα”

“Καταπέλτης” είναι η Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (startups) εναντίον της κυβέρνησης, για το θέμα που έχει προκύψει με την εφαρμογή “beat” που προσφέρει υπηρεσίες εύρεσης ταξί. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρόκειται για δίωξη τόσο της ίδια της εταιρείας από την κυβέρνηση όσο και της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, πρόθεση της κυβέρνησης μέσω του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο υποδομών, είναι να τερματίσει την εφαρμογή Taxibeat στην Ελλάδα, η οποία όπως λέει είναι μαι παγκόσμια καταξιωμένη πλατφόρμα για κλήση ταξί.

«Η Eλληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα κατάργησης ή περιορισμού της επιχειρηματικής δημιουργικότητας και των σύγχρονων μοντέλων ανάπτυξης, σε κάθε προσπάθεια παρέμβασης στον υγιή ανταγωνισμό, σε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της τεχνολογίας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση στην ανακοίνωση.

Η Ένωση επίσης υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο αυτό στρέφεται στην ουσία κατά κάθε νέας επιχείρησης.

«Αναρωτιόμαστε, ποια ελληνική ή ξένη νεοφυής επιχείρηση, θα εκδηλώσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον να επενδύσει και να αναπτύξει δραστηριότητες σε μία χώρα, η οποία ‘’διώκει’’ την καινοτομία και, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ακυρώσει τη λειτουργία της;»

«Ευχόμαστε, η Ελλάδα να γίνει κάποτε μία κανονική χώρα, όπου οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία, θα ενισχύονται, θα ενθαρρύνονται, όπως σε όλα τα ανεπτυγμένα μέρη αυτού του πλανήτη και δεν θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε τέτοιες δηλώσεις» καταλήγει η ΕΕΝΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
Οι αγρότες αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας - Στα Μάλγαρα, ανοιχτά παραμένουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξημένης κίνησης
Ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα
43