Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Taxisnet ΕΝΦΙΑ 2017 στο gsis.gr: Πως θα τυπώσετε το εκκαθαριστικό

ΕΝΦΙΑ 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Taxisnet ΕΝΦΙΑ 2017. Αναρτήθηκε στο Taxisnet – gsis.gr ο ΕΝΦΙΑ. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε, και πως μπορείτε να τυπώσετε το εκκαθαριστικό της οφειλής.

Εδώ και μερικές μέρες έχουν αναρτηθεί στο gsis.gr – Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017.  Mπείτε στο Taxisnet στην εφαρμογή Ε9, για να δείτε και να εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2017. Στη συνέχεια μπορείτε να εκδόσετετυπώσετε την ταυτότητα οφειλής από το TAXISnet, ώστε να πληρωθεί εώς τις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Με τους προσωπικούς σας κωδικούς μπείτε στο site της ΑΑΔΕ (Taxisnet). Μπορείτε να επιλέξετε την εφαρμογή Ε9 και μετά να επιλέξετε το έτος 2017. Επίσης μπορέιτε να εκτυπώσετε απλά την ταυτοτητα οφειλής, αφού επιλέξετε την προσωποποιημένη πληροφόρηση. Επιλέγετε την αριστερή επιλογή Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης.

taxisnet

Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιστροφές από τον φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως έχουν, συμψηφίζονται με το ποσό του ΕΝΦΙΑ με βάση την πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον αμφισβητούν την πράξη προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ διατηρούν το δικαίωμά της ενδικοφανούς προσφυγής με αίτημα την επανεξέτασης της πράξης στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας.

Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν ή από τη συντέλεση της παράλειψης.

  • Ο φετινός φόρος ακινήτων θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις οι οποίες θα πρέπει να εξοφληθούν έως:
  • 29 Σεπτεμβρίου 2017
  • 31 Οκτωβρίου 2017
  • 30 Νοεμβρίου 2017
  • 29 Δεκεμβρίου 2017
  • 31 Ιανουαρίου 2018

Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2017 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης (“Εκτυπώσεις”). (Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2017.
Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2017. Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου. Στοιχεία δόσεων ΕΝΦΙΑ).

ΕΝΦΙΑ

Taxisnet – Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ

Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για φέτος θα γίνει όπως ακριβώς και πέρυσι.

1) θα ισχύσει και φέτος η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ (ο οποίος επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ) που ίσχυσε για τα έτη 2014 – 2016.

2) Για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ή την έκπτωση από το ποσό του φόρου προβλέπονται τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

Δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι φορολογούμενοι εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερέβαινε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

γ) Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίου πόλεως οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Προϋποθέσεις απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ

Στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω χορηγείται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους, δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις