Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ταυτότητα φύλου: Συγκέντρωση διεμφυλικών υπέρ του νομοσχεδίου – Έδωσαν το… “παρών” Ελένη Λουκά και πάτερ Κλεομένης

Ταυτότητα φύλου: Συγκέντρωση διεμφυλικών υπέρ του νομοσχεδίου – Έδωσαν το… “παρών” Ελένη Λουκά και πάτερ Κλεομένης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν αυτή την ώρα σωματεία διεμφυλικών ατόμων και εκπρόσωποι της gay κοινότητας. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να περάσει ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και πλακατ που αναγράφουν “STOP στο bullying”, καταθέτουν τη δική τους άποψη για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου και το “καυτό” ζήτημα της ηλικίας των 15 ετών.

“Ένα παιδί όταν γεννιέται ξεκάθαρα δίνει το στίγμα του από πολύ νωρίς όχι από τα 15. Το στίγμα του ένα παιδί θα το δώσει από τα 2-3 χρόνια του. Και είναι πολύ δυνατά αυτά τα σημεία που δείχνουμε όποτε δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα από τον κάθε γονιό”, λέει η Αντιγόνη η οποία είναι διεμφυλική και ευελπιστεί να περάσει το νομοσχέδιο προκειμένου να σταματήσει η ρατσιστική βια που έχει υποστεί η ίδια και το περιβάλλον της εξαιτίας της επιλογής του φύλου της.

Αντισυγκέντρωση με Λουκά και πάτερ Κλεομένη

Φυσικά δεν θα μπορύσε να λείπει από την… “σαρακοστή” η Ελένη Λουκά και ο πάτερ Κλεομένης. Στην απέναντι πλευρά της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση μέλη χριστιανικών οργανώσεων που αντιδρούν στο καθεστώς της επιλογής φύλου και εκεί βρέθηκαν και αυτοί οι δύο ιδιότυποι “celebrities”. Η Ελένη Λουκά, η οποία προσήχθη απο τις αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που έχει συμβεί πάνω από 80 φορές (όπως η ίδια έχει ενημερώσει σε ραδιοφωνικές εκπομπές και social media).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις