Ελλάδα

Τάζουν μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης προανήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ, που δεν θα είναι όμως οριζόντια γιατί η τρόικα δεν επιτρέπει άμεση αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, ο Γκίκας Χαρδούβελης υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθούν από το 1,43% του ΑΕΠ σε κάτω από 1%. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Capital, πως οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθούν κατά 750 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη χρονιά.

η μείωση της τάξης περίπου του 30% δεν θα αφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Και αυτό γιατί το 2014 τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ υπολογίζονται στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το 2015 θα υποχωρήσουν στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προσέξτε όμως, αυτή η μείωση, της τάξης περίπου του 30% δεν θα αφορά σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαιτίας του μπλόκου που σηκώνει η τρόικα στην άμεση αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.

Το πιο πιθανό είναι να βγουν κερδισμένοι, το 2015, από την μείωση του ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν ξενοίκιαστα ακίνητα, αφού γράφεται πως η αύξηση της έκπτωσης θα είναι από το 20% στο 50%.
Ταυτόχρονα αναφέρεται, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πως θα γίνουν στοχευμένες μειώσεις στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου.

Πηγή: capital

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε πολύωρο μπλόκο στο λιμάνι της Λέσβου - Αντιδράσεις για τα μέτρα καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με την αναστολή λειτουργίας των τυροκομείων, αλλά και με την απουσία οργανωμένης εναλλακτικής για τη διάθεση της παραγωγής
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου στη πόλη της Μυτιλήνης. Έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιβαστούν στο καράβι για Πειραιά, καθώς και 1000 περίπου τουρίστες από Τουρκία
74 «κόκκινες» κατοικίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ - Σε εξέλιξη οι αυτοψίες
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 350 έλεγχοι σε κατοικίες των Δήμων Δωδώνης, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Σουλίου και Φιλιατών, με 154 κτίρια να χαρακτηρίζονται «πράσινα», 122 «κίτρινα»
Seismograph for earthquake detection or lie detector is drawing chart. 3D rendered illustration.