Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελειώνει ο χρόνος για τον γνωστό ηθοποιό: Αποφασίζεται αν θα του ασκηθεί δίωξη

Τελειώνει ο χρόνος για τον γνωστό ηθοποιό: Αποφασίζεται αν θα του ασκηθεί δίωξη

Θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών, αποτελεί η απόφαση του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου ο οποίος διενεργεί την εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό #metoo, για το εάν θα ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη στο γνωστό κωμικό ηθοποιό ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο ηθοποιός έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος πριν το Πάσχα για τρία βαρύτατα κακουργήματα που αφορούν ένα βιασμό και δύο απόπειρες. Εφόσον ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη τότε η δικογραφία θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία.

Από την πλευρά του, ο γνωστός ηθοποιός είχε καταθέσει δια του συνηγόρου του, πολυσέλιδο υπόμνημα στις εισαγγελικές αρχές, αρνούμενος τις καταγγελίες σε βάρος του, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν διαψεύδει εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση.

Ο ηθοποιός ερευνάται για τις τρεις καταγγελίες σε βάρος του, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Click4more Με υπόμνημα κατέθεσε ο γνωστός ηθοποιός – Ο λόγος στον εισαγγελέα

Στην υπόθεση του 2010, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει την καταγγέλλουσα για επαγγελματικούς λόγους. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις