Ελλάδα

Τελευταίο αντίο σήμερα στον Οδυσσέα Χατζόπουλο

Φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν σήμερα, στις 16:30 τον εκδότη Οδυσσέα Χατζόπουλο που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή. Τις τελευταίες ημέρες ο εκδότης του Κάκτου νοσηλευόταν σε ιατρικό Κέντρο.

Συγκινημένος ο εκδοτικός κόσμος πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Οδυσσέα Χατζόπουλου.

Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος ίδρυσε τον οίκο «Κάκτος» το 1975. Ο εκδοτικός του οίκος ταυτίστηκε με τις μεταφράσεις της αρχαιοελληνικής γραμματείας, ενώ εξέδωσε πολλούς τίτλους ακαδημαϊκών κειμένων, από λογοτεχνία μέχρι φιλοσοφία.

Όπως θυμάται χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και στιχουργός, Λευτέρης Παπαδόπουλος, φίλος του από τα γυμνασιακά χρόνια, «ο Χατζόπουλος ξεκίνησε να κάνει εκδόσεις με μηδέν κεφάλαιο, περίπου με 8000 δραχμές και με τη βοήθεια δημοσιογράφων καθώς τότε συστεγαζόταν με την εφημερίδα «Ελεθεροτυπία», και χωρίς στην ουσία να έχει ποτέ ιδιαίτερο κέρδος».

Η κηδεία του Οδυσσέα Χατζόπουλου θα γίνει στο Γ΄Νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέθανε ο Οδυσσέας Χατζόπουλος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Παπαδάκης: Η σπαρακτική ανάρτηση του ανιψιού και συνεργάτη του, Αντώνη – Έζησα περισσότερα χρόνια δίπλα στον θείο μου, παρά με τον πατέρα μου
«Δεν πρόλαβες να απολαύσεις τα εγγόνια σου. Ήσουν όμως πάντα εκεί για όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του
Γιώργος Παπαδάκης