Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το τελευταίο “αντίο” στον Βασίλη Μουλόπουλο [pics] – Παρών στην κηδεία ο Πρωθυπουργός

Το τελευταίο “αντίο” στον Βασίλη Μουλόπουλο [pics] – Παρών στην κηδεία ο Πρωθυπουργός
Φωτογραφία Eurokinissi

Συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί “αποχαιρέτησαν” σήμερα τον δημοσιογράφο Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος έφυγε την Πέμπτη (08.03.2018) από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Η κηδεία του δημοσιογράφου τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών παρατάξεων, συνάδελφοι του Βασίλη Μουλόπουλου και πλήθος πολιτών.

Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να γίνει κατάθεση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι πρόσφυγες.

Ο Νίκος Φίλης που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Βασίλη Μουλούπουλου, μίλησε για τον πνευματικό άνθρωπο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αρχές και αξίες και πίστευε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή, αλλά και για το στέλεχος της Αριστεράς που κράτησε τα πιστεύω του όσο ψηλά και αν έφτασε.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981. Εργάστηκε στο «Βήμα» ως διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Εξελέγη πρώτος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Ήταν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών και παντρεμένος με την συνάδελφο Μαρία Βύνιου και είχε μία κόρη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις