Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Ποιοί θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι περισσότερα χρήματα

Τέλη κυκλοφορίας 2016: Ποιοί θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι περισσότερα χρήματα

Η αγωνία για τα τέλη κυκλοφορίας και το ποιοί θα είναι οι χαμένοι και οι κερδισμένοι συνεχίζεται και δεν προβλέπεται να έχουμε νέα τις επόμενες ημέρες, καθώς η αντίστοιχη τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες μέσα στο νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ποιοί θα είναι οι κερδισμένοι όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Κερδισμένοι θα είναι όσοι διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.360 κυβικών και τα οποία θα έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν το 2000. Αυτοί θα δουν μείωση στα τέλη κυκλοφορίας από 15 έως 90 ευρώ ανάλογα φυσικά με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.Πρόκειται για αυτοκίνητα παλαιά, τα οποία έχουν χάσει την εμπορική τους αξία και η μείωση των τελών τους επιβάλλεται για λόγους αποκατάστασης της δικαιοσύνης προς τους κατόχους τους.

Κερδισμένοι θα είναι επίσης όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο άνω των 1930 κυβικών και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 2000 έως και το 2005. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μείωση των τελών θα είναι από 30 έως και 60 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό.

Υπάρχουν όμως και οι χαμένοι ξεκινώντας με όσους έχουν αυτοκίνητα άνω των 1360 κυβικών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας θα είναι από 15 έως 60 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό.

Χαμένοι θα είναι επίσης όσοι έχουν αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2010. Αυτοί θα πληρώσουν το “μάρμαρο” από την απώλεια εσόδων που θα προκύψουν από τις μειώσεις τελών στα παλιά αυτοκίνητα.

Κερδισμένοι θα είναι επίσης όσοι έχουν αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2010 και το ύψος των τελών τους καθορίζεται με βάση τις εκπομπές ρύπων η πλήρη απαλλαγή τους θα συνεχισθεί για όσα εκπέμπουν από 0 ως 90 γραμμάρια του διοξειδίου του άνθρακα από έως 100 γραμμάρια που ισχύει σήμερα.

Ωστόσο, χάνουν όσοι έχουν αυτοκίνητα που εκπέμπουν από 90 γραμμάρια και άνω θα υπάρξει κλίμακα που θα προβλέπει αύξηση τελών από 8 έως 32 λεπτά ανά ρύπο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε