Ελλάδα

Τέλος η πώληση ρούχων, παπουτσιών και ηλεκτρικών ειδών από τα σούπερ μάρκετ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σταματάει η πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση υπογράφηκε σήμερα και όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα τέθηκε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης. 

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι  η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο. 

Τέλος, είπε ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου: Τα εγγόνια της αποχαιρέτησαν την yiayia τους – «Είχε πάθος, δεν την χώραγε οποιαδήποτε δωμάτιο»
«Χτυπάει το τηλέφωνο και βυθίζεται η καρδιά σου, σαν να σε χτύπησε βράχος ολόκληρος στο στέρνο. Το σηκώνεις και είναι η μητέρα σου. Δεν μπορεί να μιλήσει»
H Άντα Παπανδρέου με την κόρη της Μαργαρίτα και ο Κωστής Κατσανέβας με την μητέρα του Σοφία Παπανδρέου
Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» στην Μαργαρίτα Παπανδρέου - «Αγάπησε την Ελλάδα και πάλεψε για αυτήν», είπε στον επικήδειο ο γιος της, Γιώργος
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών, υπήρξε συγγραφέας και ακτιβίστρια και συνδέθηκε με το ελληνικό γυναικείο κίνημα
Κηδεία Μαργαρίτας Παπανδρέου: Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε – «Αγάπησε την Ελλάδα, πάλεψε για αυτήν» 9