Ελλάδα

Τέλος η πώληση ρούχων, παπουτσιών και ηλεκτρικών ειδών από τα σούπερ μάρκετ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σταματάει η πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση υπογράφηκε σήμερα και όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα τέθηκε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης. 

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι  η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο. 

Τέλος, είπε ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Φύλλο και φτερό» το σπίτι της 45χρονης στα Χανιά – Δεύτερη κατάθεση από συγγενικό πρόσωπο «κλειδί»
Οι αρχές προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησε η 45χρονη μέχρι να χαθούν τα ίχνη της ενώ κάλεσαν να καταθέσει ξανά ένα άτομο από το στενό περιβάλλον της αλλά δεν πρόκειται για τον αδερφό της
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
Η δράση της συμμορίας πειρατικής τηλεόρασης: Οι 80.000 συνδρομητές της παράνομης υπηρεσίας, τα οχήματα και τα πελατολόγια
Τα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης αγγίζουν τουλάχιστον τα 7 εκατομμύρια ευρώ ενώ η συνολική ζημιά για τις νόμιμες εταιρείες του κλάδου αποτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ
iStock
7