Ελλάδα

Τέλος η πώληση ρούχων, παπουτσιών και ηλεκτρικών ειδών από τα σούπερ μάρκετ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σταματάει η πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και  ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ.

Η απόφαση υπογράφηκε σήμερα και όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα τέθηκε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης. 

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι  η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο. 

Τέλος, είπε ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρήτη: Οικογενειακή υπόθεση η διακίνηση ναρκωτικών για τις τρεις συμμορίες – Οι συνομιλίες που «έκαψαν» τον 43χρονο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πάνω από 70 οι κατηγορούμενοι, στις 16 οι συλλήψεις μέχρι στιγμής - Η δράση και ο ρόλος των μελών των οικογενειών και ο 21χρονος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις 2 οικογένειες
Αστυνομικοί
Σάλος από βίντεο με γιατρό που ζητάει «φακελάκι» από ασθενή πριν χειρουργηθεί – «100 ευρώ δεν είναι πολλά, θα τα κανονίσουμε»
Στο βίντεο διάρκειας περίπου 90 δευτερολέπτων φαίνεται αναισθησιολόγος να ζητάει «φακελάκι» 100 ευρώ από ασθενή - «Είναι πολλά; Εγώ δεν θέλω»
Γιατρός ζητάει «φακελάκι» από ασθενή
42