Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέλος στη ποινική περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Χατζηγιάννης

Τέλος μπήκε, μετά από πέντε χρόνια, στη ποινική περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την υπόθεση των εμβασμάτων ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Πριν από λίγο το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον γνωστό τραγουδιστή από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, το υπ´ αριθμόν 2325/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το χρονικό

Προηγήθηκε – το καλοκαίρι του 2017- η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Πλέον, με το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο τραγουδιστής απαλλάχθηκε από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα  και μπήκε τέλος στη ποινική του περιπέτεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις