Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τέμπη: 2 συλλήψεις και 10 προσαγωγές μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τέμπη: 2 συλλήψεις και 10 προσαγωγές μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Δέκα προσαγωγές και 2 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 12 χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Συντάγματος, που στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ ακολούθως διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην Πλατεία Καραΐσκάκη σημειώθηκε ένα μεμονωμένο περιστατικό, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις