Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τέμπη: «Είδα την Ιφιγένεια να είναι η μισή μέσα στο βαγόνι και η άλλη μισή έξω» – Συγκλονίζει σύντροφος θύματος

Τέμπη: «Είδα την Ιφιγένεια να είναι η μισή μέσα στο βαγόνι και η άλλη μισή έξω» – Συγκλονίζει σύντροφος θύματος

«Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί», δηλώνει ο σύντροφος της Ιφιγένειας Μήτσκα, που έχασε τη ζωή της στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο Φάνης που ήταν κι εκείνος στο μοιραίο τρένο, ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, μιλά για τις εφιαλτικές σκηνές που καταγράφτηκαν μπροστά στα μάτια του, με τη σύντροφό του να πεθαίνει και εκείνον να τραυματίζεται.

«Είχαμε πάει ένα τριήμερο στην Αθήνα και μέχρι εκείνη την στιγμή περνούσαμε πολύ όμορφα. Ήμασταν στο τρίτο βαγόνι. Μετά στην σύγκρουση ήμουν μέσα στο βαγόνι απλώς είχα πεταχτεί πιο μπροστά. Η Ιφιγένεια ήταν η μισή εντός και η μισή εκτός. Ήμασταν ακριβώς πάνω από τα βαγόνια που είχαν πάρει φωτιά», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο Live News την Τετάρτη (28.02.24).

Και συμπλήρωσε: «Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα, ακούσαμε ένα μπαμ κι από εκεί και πέρα ακούγαμε τον κόσμο να ουρλιάζει. Φωνάζαμε για βοήθεια και μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα παιδί, ο Γιάννης, που είχε βρει τυχαία το κινητό μου, όπου βοήθησε και σηκώσαμε την Ιφιγένεια. Μετά κάλεσα τον πατέρα μου για να του πω τι συνέβη».

Στην συνέχεια, προσπάθησε να γυρίσει ξανά στο σημείο, όπου ήταν η σύντροφός του, αλλά δεν του το επέτρεψαν, καθώς ήταν και ο ίδιος τραυματισμένος.

 

Στην ερώτηση πώς είναι σήμερα απάντησε: «Ένα κομμάτι μου έχει μείνει εκεί. Ουσιαστικά, αποφεύγω να θυμάμαι, γιατί αλλιώς θα μείνω εκεί».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις