Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέμπη: Εικόνες από τον Γολγοθά συγγενών των αγνοούμενων επιβατών στο νοσοκομείο Λάρισας

Τέμπη: Εικόνες από τον Γολγοθά συγγενών των αγνοούμενων επιβατών στο νοσοκομείο Λάρισας

Οι εικόνες τους συγκλονίζουν. Η κάθε στιγμή περνά αργά και βασανιστικά. Είναι στενοί συγγενείς αγνοούμενων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε μετωπικά στα Τέμπη με εμπορική…

Το δικό τους μαρτύριο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένει ανείπωτο. Για τρίτη ημέρα βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο Λάρισας, με φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων που αγνοούνται. Βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης και προσεύχονται για ένα θαύμα. Ξέρουν όμως ότι οι ελπίδες είναι ελάχιστες. 

Με δύο φωτογραφίες του αδερφού του στα χέρια, περιμένει με όση δύναμη του έχει πλέον απομείνει, έξω από το νοσοκομείο στη Λάρισα. Ο 34χρονος αδερφός του λέγεται Γιάννης και όπως περιγράφει στο newsit.gr: «είχε πάει Αθήνα από Κατερίνη για να βγάλει δίπλωμα και επέστρεφε. Μιλήσαμε τελευταία φορά στις 11 παρά και μου είπε έχω μια ώρα ακόμα και αυτή ήταν η τελευταία μας επικοινωνία”. 

Την ίδια ώρα, έξω από το νοσοκομείο, μαζί με άλλους συγγενείς, βρίσκονται και οι γονείς του 22χρονου Ντενι Ρουτση. Η μητέρα του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «το παιδί μου λέγεται Ντενις Ρουτση. Το εισιτήριο του έλεγε βαγόνι 5 θέση 22. Δεν είναι ανάμεσα στους τραυματίες, δεν είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το που βρίσκεται. Ήταν σε ένα βαγόνι από το οποίο σώθηκαν πολλά παιδιά. Κάνω έκκληση σε όσους βγήκαν απο αυτό το βαγόνι και τον έχουν δει να με ενημερώσουν, γιατί δεν βρίσκω το παιδί μου. Τελευταία φορά μίλησα μαζί του στις 11 παρά 10 και το μόνο που μου είπε ήταν “μαμά κάθομαι, θα έχουμε καθυστέρηση, θα σε πάρω τηλέφωνο όταν φτάσω στην Θεσσαλονίκη”. 

Πιο κάτω μια μητέρα ψάχνει απεγνωσμένα το 22χρονο παιδί της, το οποίο είχε πάει για το τριήμερο στην Αθήνα και ταξίδευε με την μοιραία αμαξοστοιχία. «Σε ένα μήνα έχει τα γενέθλια του…» λέει με δάκρυα στα μάτια και κάνει έκκληση αν κάποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί της.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις