Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέμπη: Ελεύθεροι άλλοι 2 κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717 με εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ

Τέμπη: Ελεύθεροι άλλοι 2 κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717 με εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ

Ακόμα δύο κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, θέμα που εξετάζεται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγέλεως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις εξηγήσεις για τη σύμβαση 717, με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800.000 ευρώ και 900.000 ευρώ ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι τώρα συνολικά έχουν απολογηθεί για τη σοβαρή αυτή υπόθεση 5 κατηγορούμενοι στους οποίους οι επιβληθεί σε εγγυοδοσίες φτάνουν το ποσό των 3.500.000 ευρώ.

Πλέον, απομένουν να απολογηθούν ακόμα. 21 κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ, της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει τη εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης και της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις