Ελλάδα

Τέμπη: Επτά άτομα καλούνται ως ύποπτοι από τον ΟΣΕ για τη διαρροή των ηχητικών μετά την τραγωδία

Επτά άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, όσο αφορά την διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Πρόκειται για πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ μεταξύ των οποίων είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, για τα οποία  προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο, μετείχαν  στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού. 

Η κατηγορία για την οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιλαμβάνεται στην εισαγγελική διερεύνηση για τα ηχητικά, η καταγγελία ότι έγινε και μοντάζ σε αυτά, διότι σύμφωνα με πληροφορίες,  για νομικούς λόγους, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης. Οι ηχογραφημένες συνομιλίες αποτελούν στοιχείο της έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος που ερευνά ο Ανακριτής Λάρισας και μόνο εκείνος μπορεί να ζητήσει να ελεγχθεί εάν έχει γίνει επεξεργασία στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εφόσον υπάρχουν υπόνοιες ότι το υλικό που παραδόθηκε στην ανάκριση δεν είναι το αυθεντικό.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ανωμοτι εξηγήσεις δεν περιελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Με απείλησαν αλλά όχι με ροζ βίντεο» λέει ο εμπλεκόμενος κληρικός στην κρητική μαφία για την έκταση «φιλέτο» της Μονής Τζαγκαρόλων
Τα δύο αδέλφια, ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, που είναι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου σε περιοχή των Χανίων, φέρονται να είχαν καταπατήσει μία έκταση 175 στρεμμάτων που ανήκε στην ιερά μονή
Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων
Μέτρα για τα νέα φάρμακα στη ΔΕΘ: Στόχος η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες
Οι αλλαγές στο θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο δεν περιορίζονται μόνο στη διευκόλυνση των ασθενών, αλλά δημιουργούν και προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της ερευνητικής δραστηριότητας
Φάρμακα 2