Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τέμπη: Έρχονται ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ακόμα ατόμων για την τραγωδία

Τέμπη: Έρχονται ποινικές διώξεις σε βάρος τριών ακόμα ατόμων για την τραγωδία

Άλλα τρία άτομα – πέρα από τον μοιραίο σταθμάρχη Λάρισας – έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για την τραγωδία στα Τέμπη με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και φαίνεται πως σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος τους.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Καθημερινή, οι ανακριτικές αρχές θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε τρεις νέες ποινικές διώξεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς ήδη υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία γι’ αυτούς.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα: «οι ανακριτικές διαδικασίες τρέχουν εν όψει της σύγκλησης της ολομέλειας των εφετών, που αναμένεται να οδηγήσει τις προσεχείς ημέρες στην αναβάθμιση των ερευνών, με την ανάθεσή τους σε δύο εφέτες – ανακριτές».

Τα τρία άτομα

Στο στόχαστρο έχουν μπει σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα. Ο ένας είναι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβαλε τον άπειρο σταθμάρχη στη μοιραία βραδινή βάρδια (28.2.2023) που έγινε η τραγωδία στα Τέμπη με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο δεύτερος είναι ο σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας που όφειλε να μείνει στη θέση του έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που έγινε η τραγική σύγκρουση στα Τέμπη.

Ο τρίτος είναι ο κεντρικός υπεύθυνος για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα που είναι εκείνος, ο οποίος δίνει τις γενικές κατευθύνσεις, για να μπορούν να διασφαλίζονται η μετακίνηση των επιβατών και η κυκλοφορία των τρένων.

Οι ανακριτικές αρχές στις οποίες καταθέτουν σταθμάρχες της Λάρισας σε άλλες βάρδιες, εκτός από το μοιραίο βράδυ της Τρίτης (28.2.2023), αλλά και άλλοι σιδηροδρομικοί, θα προχωρήσουν πολύ σύντομα σε νέες ποινικές διώξεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εν λόγω τρία άτομα θα είναι τα πρώτα στα οποία θα ασκηθούν οι διώξεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις