Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Τέμπη: Έτσι τιμάει το ΑΠΘ τον 23χρονο φοιτητή Κυπριανό Παπαϊωάννου που σκοτώθηκε

Τέμπη: Έτσι τιμάει το ΑΠΘ τον 23χρονο φοιτητή Κυπριανό Παπαϊωάννου που σκοτώθηκε

Ο νεαρός φοιτητής του ΑΠΘ είναι ένας από τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Καθόταν στο δεύτερο βαγόνι και η σορός του ταυτοποιήθηκε…

Ο αδικοχαμένος Κυπριανός Παπαϊωάννου επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε μετωπικά στα Τέμπη με εμπορική. Η σορός του, βρέθηκε στο δεύτερο βαγόνι και ταυτοποιήθηκε. Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς του, είχαν φτάσει στην περιοχή λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Προσεύχονταν να γίνει ένα θαύμα. Πλέον ανεβαίνουν και εκείνοι έναν αδιανόητο Γολγοθά, που φαντάζει ατελείωτος.

Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο ψήφισμά της για την τραγική απώλεια, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Σχολή.

Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται.

Η Κοσμητεία θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει τη Δευτέρα, στο ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου. Αντί στεφάνου, κατά την επιθυμία της οικογένειάς του, θα καταθέσει 300 ευρώ για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του ναού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις