Ελλάδα

Τέμπη: Καρέ καρέ το λάθος του σταθμάρχη στον πίνακα διαχείρισης – Τι δεν έκανε τη μοιραία νύχτα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με την σύγκρουση των τρένων έκανε η εκπομπή T-live.

Έκανε αυτοψία στον πίνακα διαχείρισης μπαίνοντας στο σταθμαρχείο Λάρισας και αποκάλυψε καρέ καρέ τι έκανε λάθος ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης, το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει, αλλά αυτό που βρίσκεται στον σταθμό είναι ένα γραφείο στο οποίο αναγράφεται ότι είναι τηλεδιοίκηση, που όμως είναι αποθήκη. Τον περασμένο Νοέμβριο τοποθετήθηκε μια κονσόλα που λέγεται πίνακας τοπικού χειρισμού και η οποία δείχνει την πορεία των τρένων σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων αριστερά και τριών δεξιά.

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης δεν είχε χαράξει ηλεκτρονικά καμία διαδρομή το βράδυ της σύγκρουσης. 

Συνάδελφός του 59χρονου σταθμάρχη εξήγησε τι δεν έπραξε τη μοιραία νύχτα με αποτέλεσμα την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η επαναφορά των κλειδιών έγινε χειροκίνητα ένα ένα ξεχνώντας την αλλαγή τον πίνακα. Ο συνάδελφός του αναφέρει ότι αν πατούσε τα δύο κουμπιά για αυτόματη χάραξη της διαδρομής το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Τα φώτα μάλιστα στον πίνακα έδειχναν την πορεία των τρένων με τα κόκκινα φωτάκια να αναβοσβήνουν. Για πέντε λεπτά υπήρχε η κοινή πορεία των τρένων στην ίδια γραμμή.

Οπως επισήμανε, ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε την εκπαίδευση στην Καλαμπάκα, όπου εκεί περνάει ένα τρένο την ημέρα και δεν υπάρχει ανάλογος πίνακας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό ρίχνουν φως στο μυστήριο με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα
Οι ειδικοί έχουν ήδη εντοπίσει σειριακούς αριθμούς σε επιμέρους συστήματα αλλά και ψηφιακά αποτυπώματα στο λογισμικό του, που θεωρείται ότι μπορούν να αποκαλύψουν τόσο τον κατασκευαστή όσο και τη διαδρομή του
Το μυστηριώδες μαύρο θαλάσσιο drono που εντοπίστηκε από ψαράδες στη Λευκάδα
Καιρός σήμερα: Τους 27 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες σε ηπειρωτικά και ορεινά
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση
καιρός