Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Τέμπη: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
902.gr

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Σύνταγμα για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών συμμετέχουν στη συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ (που έχει το μεγαλύτερο μπλοκ), ενώ σε συγκέντρωση καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συλλογικότητες.

Συγκροτημένοι με το κάθε σωματείο έχει το δικό του πανό και με τα συνθήματα που μιλούν για τις ευθύνες της τραγωδίας και ζητούν να παρθούν σύγχρονα μέτρα για την ασφάλεια όλων. Οι διαδηλωτές άφησαν 57 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό.

Διαδηλωτές που βρίσκονται στο πλάι της Βουλής γιουχάρουν αυτοκίνητα βουλευτών που μπαίνουν μέσα.

Λόγω της συγκέντρωσης υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και η Σταδίου.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε από το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη πως «τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο ‘θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο’, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ – στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα».

«Εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τη νεολαία, για να απαιτήσουμε αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν, να απαιτήσουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής των συνανθρώπων μας, της ευημερίας του λαού μας και κυρίως να ανοίξει ένας δρόμος με τον αγώνα μας και με τις πολιτικές μας επιλογές, έτσι ώστε να γίνει αυτό που λέμε, ο λαός να πάρει την εξουσία. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, ενάντια σε αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας» τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις