Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέμπη – Νίκος Χαυτούρας: «Ο επιθεωρητής κούτσαινε, δεν έδωσα ούτε άδεια ούτε παραπεμπτικό»

Τέμπη – Νίκος Χαυτούρας: «Ο επιθεωρητής κούτσαινε, δεν έδωσα ούτε άδεια ούτε παραπεμπτικό»

Ο Νίκος Χαυτούρας που τέθηκε σε αναστολή μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, έδωσε νέες εξηγήσεις για την αναρρωτική άδεια ενός μήνα που πήρε ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ, μια μέρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ, πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, μια μέρα μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, χωρίς να εξεταστεί και πιθανότατα χωρίς να την χρειάζεται. Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο πόρισμα της ΕΔΕ που οδήγησε τον Νίκο Χαυτούρα σε αναστολή καθηκόντων και εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, για τις ερχόμενες εκλογές. Ο ίδιος με νέα τηλεοπτική εμφάνιση, επιμένει πως πρόκειται για μια σκευωρία. Όπως λέει δεν έδωσε ούτε άδεια άλλα ούτε και παραπεμπτικό στον επόπτη. Υποστηρίζει πως δεν ήταν φίλος του, παρά μόνο ένας γνωστός από το κόμμα που ανήκαν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας είπε αρχικά ότι σέβεται την τραγωδία και τους νεκρούς, ενώ τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ, βρισκόταν σε επιτελική θέση. «Δόθηκε μία άδεια. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήταν φίλος, ήταν γνωστός. Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ, νόμιζα ότι ήταν συνδικαλιστικά σε κορυφαία όργανα».

«Πολλοί ασθενείς στην αγωνία τους για οτιδήποτε, ένα γνωστό εάν έχουν έρχονται στο νοσοκομείο. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε πάνω στην κλινική. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Χθες κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έγραψαν – και δυστυχώς δεν έλεγαν την αλήθεια – ότι εγώ έδωσα το παραπεμπτικό ή ότι εγώ έγραψα την άδεια, μόλις τον είδα ότι χώλαινε και είχε θέμα με τη μέση του, μπορεί να το έκανε και υπερβολικά αυτός εκείνη τη στιγμή. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελική θέση στη Λάρισα», είπε.

Ο κος Χαυτούρας είπε ότι είδε πολύ σύντομα τον επόπτη στο γραφείο του, ο οποίος κούτσαινε, και του είπε ότι υπέφερε από τη μέση του. Στη συνέχεια ο γιατρός τον έστειλε στα εξωτερικά ιατρεία. «Κλινικά αυτό είδα. Δεν ήμουν σε χώρο εξέτασης, δεν μπορώ να απαγορεύσω να εισέρχεται κανείς μέσα στο νοσοκομείο. Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία κι έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία», είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Βόλου τέθηκε σε αναστολή εξαιτίας της υπόθεσης με την αναρρωτική ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστό πως τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτιά του.

Σ ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου στο Live News, γιατί δόθηκε άδεια σε έναν άνθρωπο που είναι άμεσα εμπλεκόμενος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο κ. Χαυτούρας επέμεινε: «Δεν έγραψα εγώ άδεια. Δεν έγραψα εγώ έναν μήνα άδεια. Η άδεια είναι ηλεκτρονική και δόθηκε από τον συνάδελφο ηλεκτρονικά».

Όσο για τον συνάδελφό του που υποστηρίζει πως τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάνε αυτό», επισήμανε: «Δεν του είπα κάνε αυτό. Του είπα ότι φαίνεται να έχει θέμα. Είναι γιατρός και δεν είμαστε ούτε σε στρατόπεδο και δεν είμαι διοικητής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις