Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Τέμπη: Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου – Ο τελευταίος τους διάλογος

Τέμπη: Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου – Ο τελευταίος τους διάλογος

Ο ιερέας πατέρας του, Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά και ανατριχιαστικά λόγια το παιδί του χθες στην κηδεία 23χρονου Κύπριου φοιτητή στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου και αποκάλυψε τον τελευταίο τους διάλογο.

Ο ιερέας πατέρας του 23χρονου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη αποκάλυψε επίσης ότι ο Κυπριανός Παπαϊωάννου θα παντρευόταν τον Αύγουστο. Είχε κλείσει ήδη και την ημερομηνία για τοις 27 του μήνα. Δυστυχώς όμως, το νήμα της ζωής του κόπηκε στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή που σκοτώθηκε στα Τέμπη ανέφερε αποχαιρετώντας το παιδί του στον επικήδειο λόγο του, τι είχε πει με με τον 23χρονο γιο του πριν το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«“Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;” τον ρώτησα, “θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας”, μου είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε”, του είπα εγώ» είπε αρχικά ο πατέρας του 23χρονου.

«Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φθηνό»

Λίγο μετά το πρωί της μοιραίας Τρίτης (28.2.2023), που έγινε η τραγωδία στα Τέμπη ο 23χρονος μίλησε πάλι με τον πατέρα του και του είπε ότι πέρασαν πολύ καλά στην Άνδρο. Ο ιερέας τον ρώτησε: «Πώς θα πας πίσω θεσσαλονίκη γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;».

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου είπε στον πατέρα του ότι θα πήγαινε με το τρένο, στο οποίο έχασε τη ζωή του στα Τέμπη:
«Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα», συνέχισε στον επικήδειο ο πατέρας του Κύπριου φοιτητή.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου, αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου» συνέχισε ο πατέρας του 23χρονου.

«Αχ, αυτό το τρένο!»

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή περιέγραψε και το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ όταν στα Τέμπη έγινε το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα. λέγοντας: «Τρίτη βράδυ 28 Φεβρουαρίου: ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ, αυτό το τρένο! Θέε μου, βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου έλεγα βοήθησε τους όλους αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις