Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέμπη – Πλεύρης για την αναρρωτική άδεια επιθεωρητή του ΟΣΕ: «Σε αργία ο γιατρός, αύριο η απάντηση»

Τέμπη – Πλεύρης για την αναρρωτική άδεια επιθεωρητή του ΟΣΕ: «Σε αργία ο γιατρός, αύριο η απάντηση»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι αύριο (7.3.2023) θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα της αναρρωτικής άδειας που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ και προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας στα Τέμπη από γιατρό στο νοσοκομείο Βόλου.

Ο Θάνος Πλεύρης, που είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική του επιθεωρητή του ΟΣΕ και προϊσταμένου του σταθμάρχη Λάρισας που πρωταγωνίστησε στην τραγωδία στα Τέμπη, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ, ότι αύριο θα ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί και αν η άδεια ήταν… παράνομη ο γιατρός θα τεθεί σε αργία.

«Η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. Έχει δοθεί άδεια από δημόσιο νοσοκομείο, από εμάς δηλαδή» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε: «Η άδεια είναι πλησίον του συμβάντος και κινεί μια υπόνοια και πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί. Είμαστε κάθετοι, θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχει λόγος να δοθεί η αναρρωτική και όσοι την έχουν δώσει θα τεθούν σε άμεση αργία. Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγο και του ιατρικού απορρήτου».

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει και ΕΔΕ στο όλο θέμα με την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη που έκανε το μοιραίο λάθος στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες.

Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια», είπε ο υπουργός Υγείας.

 

«Να δούμε τι έγινε ακόμα και στη δική μας διακυβέρνηση»

Αναφερόμενος στις ευθύνες της κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε:

«Με πλήρη ενάργεια ο Πρωθυπουργός απάντησε για τις ευθύνες και για την υπάρχουσα κυβέρνηση. Δεν έμεινε μόνο στο προφανές ανθρώπινο λάθος που υπάρχει και αναφέρεται και στις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν. Πρέπει να δούμε τι μπορούσε να γίνει και τι έγινε ακόμα και στη δική μας διακυβέρνηση. Είναι ένα θέμα που παρουσιάζεται από το 2000 και δεν τιμά κανέναν που δεν έχει λυθεί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία προς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Να δούμε τι έφταιξε, για να απονεμηθούν οι ευθύνες».

Τι είπε για το περιστατικό στον Ωρωπό

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε αναφορά και στο περιστατικό του Ωρωπού, όπου πλήρωμα ασθενοφόρου έπλενε με μάνικα μια ηλικιωμένη σε είσοδο πολυκατοικίας με τη γυναίκα να είναι γυμνή και ξαπλωμένη.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό.

«Χάνουμε τα λόγια μας και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που έγινε. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι του ΥΠ. Υγείας, δεν είναι του ΕΚΑΒ ή του ΕΣΥ. Είναι ιδιωτικό και δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του υπουργείου. Καλά έκανε ο Δήμος και κάνει τις όποιες ενέργειες», τόνισε ο υπουργός υγείας ο οποίος επισήμανε ότι ήδη ο ένας υπάλληλος έχει τεθεί σε αργία.

 

«Προέκυψε ότι ο ένας από τους δύο παράλληλα με την ιδιωτική του δραστηριότητα, είναι και εργαζόμενος στο Δαφνί. Δεν συνδέεται το περιστατικό με το νοσοκομείο αλλά δεν συνάδει η συμπεριφορά του. Ήδη τον θέσαμε σε αργία. Επειδή έχω πλήρη εικόνα από τα ασθενοφόρα μας που δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά τους. Είναι απαξία, στα όρια του βασανιστηρίου αυτό που έχει γίνει.

Δεν υπάρχει διαδικασία εμπλοκής για τα ασθενοφόρα τα ιδιωτικά. Παίρνουν πιστοποίηση από το μεταφορών. Λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο της μεταφοράς. Δεν συνδέονται με νοσηλεία. Δεν πιστοποιείται από το υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις