Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τέμπη: Πως έμαθε ο πατέρας του Σπύρου Βούλγαρη για την τραγωδία – Η τελευταία τους συνομιλία: «Στείλε μήνυμα»

Τέμπη: Πως έμαθε ο πατέρας του Σπύρου Βούλγαρη για την τραγωδία – Η τελευταία τους συνομιλία: «Στείλε μήνυμα»

Ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού, Σπύρου Βούλγαρη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα περιέγραψε με συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό τρόπο το πως έμαθε για την τραγωδία το βράδυ της προπερασμένης Τρίτης (28.2.2023 και ποια ήταν η τελευταία συνομιλία με το παιδί του.

Ο πατέρας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας μίλησε στην ΕΡΤ για τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε από την τηλεόραση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τις πρώτες αντιδράσεις του.

«Εμείς με τη σύζυγό ήμασταν στην Αθήνα στο σπίτι, χαζεύαμε στην τηλεόραση και κάπου στη 1 τα ξημερώματα ακούω από την κρεβατοκάμαρα “Παναγία μου, το παιδί μου”. Έτρεξα και ρώτησα τη σύζυγο “τι έγινε;” και μου είπε ότι έγινε η σύγκρουση», τόνισε αρχικά ο πατέρας του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το επιβατηγό τρένο στα Τέμπη.

Ο πατέρας του άτυχου 35χρονου μηχανοδηγού συνέχισε: «Τότε πήρα αμέσως στο κινητό του γιου μου και αφού άκουσα ότι το τηλέφωνο ήταν νεκρό και δεν απαντάει κατάλαβα ότι ο γιος μου δεν υπήρχε στη ζωή και δεν ήξερα τι θα μείνει από αυτόν».

 

Η τελευταία τους συνομιλία

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης που έχασε τον γιο του στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, περιέγραψε τις τελευταίες συνομιλίες που είχε με το παιδί του.

«Ήμασταν όλοι στο Λιανοκλάδι για το τριήμερο γιατί ο γιος μου είχε ρεπό. Την Τρίτη το πρωί (σ.σ.: στις 28.2.2023) μετά την Καθάρα Δευτέρα μου λέει “θα με καταβάσεις στο σταθμό γιατί 11 περνάει το τρένο για Θεσσαλονίκη, να πάω να ξεκουραστώ;” γιατί στις 9 το βράδυ είχε τακτικό δρομολόγιο» περιέγραψε αρχικά ο Παναγιώτης Βούλγαρης.

«Αυτό που του είπα είναι “πάρε μας μόνο ένα τηλέφωνο όταν ξεκινήσεις από Θεσσαλονίκη ότι έφυγες καλά”. Τον πήρα 20:50 και του λέω “έλα ρε μεγάλε, θα φύγεις κανονικά ή έχεις καθυστέρηση;” και αυτός μου απάντησε “μπαμπά επειδή με βρίσκεις να τρέχω να υπογράψω κάτι χαρτιά, σε παίρνω σε δύο λεπτά” όπως και έκανε. Τότε εγώ του είπα “καλό ταξίδι και αν μπορείς ενδιάμεσα στείλε μου ένα μήνυμα στο κινητό”», συμπλήρωσε ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού.

«Θεέ μου, δώσε μου δύναμη να μην προκαλέσω κάποιον θάνατο»

Αυτή ήταν η τελευταία φράση που είπε στο παιδί του ο κ. Βούλγαρης ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη του σταθμάρχη, αλλά και του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας λέγοντας, πάντως, ότι: «δεν καταδικάζω κανέναν, τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη αυτά».

Ανέφερε, τέλος, ότι ο ίδιος εργαζόταν ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στην Πολεμικής Αεροπορία και όπως είπε «πάντα ξεκινούσα κάνοντας τον σταυρό μου και έλεγα “δώσε Θεέ μου να μην κάνω κανένα λάθος και προκαλέσω κάποιον θάνατο”».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις