Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τέμπη: Σκοτώθηκε επειδή σηκώθηκε να πάει στο μπαρ – Τι λέει ο πατέρας του Γιώργου Παπάζογλου ένα χρόνο μετά

Τέμπη: Σκοτώθηκε επειδή σηκώθηκε να πάει στο μπαρ – Τι λέει ο πατέρας του Γιώργου Παπάζογλου ένα χρόνο μετά

Ο Γιώργος Παπάζογλου, φοιτητής στο ΑΠΘ, ήταν ένα από τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος για τους γονείς του, παραμένει άσβεστος…

Ο Γιώργος Παπάζογλου επέστρεφε από την Αθήνα με το μοιραίο τρένο που διαλύθηκε στα Τέμπη. Λίγο πριν τη σύγκρουση έφυγε από το βαγόνι αριθμού 3 και πήγε στο μπαρ για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. «Το πλήρωσε με τη ζωή του» δήλωσε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η μητέρα του φοιτητή που βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων.

Για τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος ο χρόνος έχει σταματήσει στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Λυσίμαχος Παπάζογλου, έχασε στο τραγικό δυστύχημα τον 22χρονο γιο του, Γιώργο, φοιτητή του τμήματος Φυσικής, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει επισκεφτεί το σημείο της σύγκρουσης -κάτι τέτοιο ήταν πέρα από τις δυνάμεις του. Ίσως το κάνει σήμερα.

Ο Λυσίμαχος Παπάζογλου, ανήμερα της τραγικής επετείου, μίλησε στο voria.gr, για το πώς πέρασαν αυτοί οι δύσκολοι μήνες. Μιλάει για την Εξεταστική Επιτροπή και για την πορεία της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

Ζητάει δικαίωση για την αδιανόητη απώλεια του γιου του και άλλων 56 ανθρώπων. «Κανείς πολιτικός δεν έχει πει ποτέ στην Ελλάδα “φταίω και θα πληρώσω”», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπάζογλου.

«Ηταν ένα νέο παιδί αλλά δε μπόρεσε να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν περιγράφεται με λόγια η κατάσταση που βιώνουμε, δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μας η εικόνα του γιου μας, θα το κουβαλάμε για πάντα μέσα μας» ανέφερε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις