Ελλάδα

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στο σημείο – «Πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέλη του συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, κατέθεσαν εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στο γραφείο του εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του Σωματείου, Γιώργο Ηλιόπουλο, το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο κύριος Αγοραστός να δώσει απαντήσεις για με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος λίγες μέρες μετά το συμβάν.

Ακούστε στο βίντεο του larissanet, τι λέει για το εξώδικο:

Όπως είπε ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον 27χρονο γιο του στα Τέμπη: «Μια απάντηση να μας δώσει ο κ. Αγοραστός που πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Αυτό είναι προσβολή νεκρών που έγινε. Εκμεταλλεύτηκαν το πένθος μας και πήγαν και κάνανε αυτή την πράξη».

Ένας άλλος λόγος της επίσκεψης ήταν για να τονίσουν στον ανακριτή ότι έχουν καθυστερήσει οι έρευνες για την ανάδειξη ευθυνών σε ανώτερα στελέχη, με τον ανακριτή να τους απαντά σύμφωνα με τον κύριο Ηλιόπουλο, πως μετά τις 21 Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και ότι διερευνά την ευθύνη της ΡΑΣ και στελεχών των αρμοδίων υπουργείων.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συλλόγου, κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη «πήραμε κάποιες θετικές απαντήσεις όσον αφορά τα θέματα των εξωδίκων που έχουμε στείλει στον κ. ανακριτή… Οι απαντήσεις που πήραμε είναι θετικές και είναι ίσως η πρώτη φορά που φεύγουμε με μια ελαφρώς καλή αισιοδοξία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά και πάλι σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Στο επίκεντρο οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί
Μετά την ολοκλήρωση των ισχυρισμών θα γνωστοποιηθεί η λίστα των μαρτύρων και θα ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων που είναι η οικογένεια του μηχανοδηγού
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Τα 4 σενάρια για τη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα και τον θάνατο των 2 χειριστών - «Κλειδί» τα συντρίμμια και τα βίντεο
Οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα συντρίμμια, τα τεχνικά δεδομένα, τις επικοινωνίες του πληρώματος με τον πύργο ελέγχου και ένα μεγάλο όγκο βίντεο από κάμερες και κινητά τηλέφωνα
Οι δύο ήρωες πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Phantom στην Τανάγρα