Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στο σημείο – «Πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας»

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στο σημείο – «Πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μέλη του συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, κατέθεσαν εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στο γραφείο του εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του Σωματείου, Γιώργο Ηλιόπουλο, το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο κύριος Αγοραστός να δώσει απαντήσεις για με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος λίγες μέρες μετά το συμβάν.

Ακούστε στο βίντεο του larissanet, τι λέει για το εξώδικο:

Όπως είπε ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον 27χρονο γιο του στα Τέμπη: «Μια απάντηση να μας δώσει ο κ. Αγοραστός που πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Αυτό είναι προσβολή νεκρών που έγινε. Εκμεταλλεύτηκαν το πένθος μας και πήγαν και κάνανε αυτή την πράξη».

Ένας άλλος λόγος της επίσκεψης ήταν για να τονίσουν στον ανακριτή ότι έχουν καθυστερήσει οι έρευνες για την ανάδειξη ευθυνών σε ανώτερα στελέχη, με τον ανακριτή να τους απαντά σύμφωνα με τον κύριο Ηλιόπουλο, πως μετά τις 21 Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και ότι διερευνά την ευθύνη της ΡΑΣ και στελεχών των αρμοδίων υπουργείων.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συλλόγου, κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη «πήραμε κάποιες θετικές απαντήσεις όσον αφορά τα θέματα των εξωδίκων που έχουμε στείλει στον κ. ανακριτή… Οι απαντήσεις που πήραμε είναι θετικές και είναι ίσως η πρώτη φορά που φεύγουμε με μια ελαφρώς καλή αισιοδοξία».

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις