Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τέμπη τέλος! ‘Έτοιμος ο δρόμος σε λίγες μέρες – 90% έτοιμο το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα και Αντίρριο – Ιωάννινα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λιγότερες από 20 ημέρες έχουν απομείνει μέχρι να… κοπεί η κορδέλα και τα Τέμπη, όπως τα ξέρουμε, να αποτελούν μια ανάμνηση.

Στις 31 Μαρτίου σχεδιάζονται τα εγκαίνια του νέου δρόμου των Τεμπών που θα αλλάξει τα δεδομένα στον άξονα αυτό.

Ήδη το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί και οι εργασίες επικεντρώνονται τώρα κυρίως στην ασφαλτόστρωση, τις διαγραμμίσεις και τα ηλεκτρολογικά των σηράγγων.
Στο κομμάτι των Τεμπών, με μήκος 24 χιλιόμετρα, έχουν κατασκευαστεί τρεις δίδυμες σήραγγες συνολικού μήκος 22 χιλιομέτρων.
Ουσιαστικά οι εκδρομείς του Πάσχα θα ταξιδέψουν σε αυτό το κομμάτι σε… άλλο αιώνα καθώς οι συνθήκες θα αλλάξουν τόσο στο θέμα της ασφάλειας όσο όμως και σε ό,τι αφορά στον χρόνο που απαιτείται για την κάλυψη αυτού του τμήματος.
Το ίδιο θα συμβεί και στον άξονα Κορίνθου – Πατρών, αλλά και στην νέα εθνική από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα.
Και στα δύο αυτά τμήματα ως το Πάσχα αναμένεται ο δρόμος να είναι έτοιμος κατά 90% και έτσι να έχουμε την λεγόμενη “λειτουργική” παράδοσή του. Μεγάλα τμήματα του δρόμου δηλαδή θα παραδοθούν στην κυκλοφορία, ωστόσο δεν θα είναι όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ιόνια Οδός όπου ακόμη και αν κερδηθεί το στοίχημα των σηράγγων της Κλόκοβας ο κόμβος του Ρίου δεν θα είναι έτοιμος πριν το ερχόμενο Φθινόπωρο. Ωστόσο θα έχει παραδοθεί, όπως όλα δείχνουν το τμήμα που παρακάμπτει το δύσκολο κομμάτι του Μενιδίου και έτσι σίγουρα οι εκδρομείς του Πάσχα θα πάρουν μια μεγάλη ανάσα.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε